bolje spriječiti...

PAOK je uoči utakmice s Hajdukom povukao neočekivani potez; imaju li Grci razloga za strah?

09.08.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Hajduk sutra (10. kolovoza, 21 sat, HTV2) na Poljudu u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige dočekuje grčki PAOK iz Soluna. S obzirom na sve tragične događaje i smrt grčkog navijača u Ateni, ovo je utakmica visokog rizika iako je dolazak gostujućih navijača strogo zabranjen

Tragičan ishod nereda koje su u ponedjeljak navečer u Ateni izazvali navijači Dinama i AEK-a je ubijeni domaći navijač Michalis Katsouris (29). Utakmica AEK-a i Dinama je odgođena, ali već sutra se ponovno sastaju jedan hrvatski i jedan grčki klub.

U prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige Hajduk će na Poljudu sutra (10. kolovoza, 21 sat, HTV2) ugostiti solunski PAOK! I da, bez obzira na to što je dolazak gostujućih navijača strogo zabranjen, ovo je - nakon svih nemilih događaja - utakmica visokog rizika.

A Grci su sve iznenadili neočekivanim potezom uoči utakmice. Naime, PAOK će danas na svom stadionu u Solunu odraditi trening i sve medijske obveze te će čarter letom krenuti put Splita gdje bi trebao stići u popodnevnim satima.

Jasno je da će njihov dolazak u Splitu osiguravati jake policijske snage kako bi se izbjegao bilo kakav potencijalni incident, a i iz samog PAOK-a su dodatno iznenadili svojom odlukom. Imaju li Grci stvarno razloga za strah? Realno nemaju, ali dojam je da se nakon svega što se dogodilo drže one stare izreke 'Bolje spriječiti nego liječiti...'.

Dakle, odlučeno je da nogometaši PAOK-a po dolasku u Split neće trenirati na Poljudu uoči sutrašnjeg ogleda s Hajdukom!

Inače je praksa da klubovi dan uoči europskih utakmica na stadionu gdje se igra odrade konferenciju za medije te potom i trening kako bi igrači barem 'osjetili' travnjak. No, Grci očigledno misle da im to nije potrebno, pa će srijedu provesti u sigurnosti hotela u kojem su smješteni.

No, nije PAOK prvi koji nije odradio trening na Poljudu uoči utakmice, istu je stvar napravio i Villarreal prošle godine.