PROŠLO TEK OSAM KOLA

Pao prvi trenerski otkaz u MAXtv Prvoj ligi!

01.09.2015 u 11:57

Bionic
Reading

Prva ovosezonska trenerska žrtva u MAXtv Prvoj ligi je Dražen Besek, a na njegovo mjesto NK Osijek je postavio Zorana Zekića

Promjena u Gradskom vrtu! Kao što se i najavljivalo, zbog slabih rezultata u prvenstvu, s mjesta prvog trenera morao je odstupiti Dražen Besek. Pod njegovim vodstvom Osijek je u osam utakmica ostvario tek jednu pobjedu, i to još u prvom kolu, a u posljednja četiri nastupa upisano je isto toliko poraza uz gol-razliku 0-12 te se klub nalazi na predzadnjem mjestu ljestvice (pet bodova).

Novi je spasitelj slavonskog prvoligaša Zoran Zekić koji je u karijeri igrao za brojne klubove od kojih su mnogi bili hrvatski prvoligaši (Osijek, Cibalia, Kamen Ingrad, Zadar, Inter Z., Rijeka, Dinamo Z., Istra 1961...). Posljednji trenerski angažman bio mu je kod moldavskog Sheriffa iz Tiraspola.

Može li on izvući momčad iz ove situacije, ostaje nam da vidimo, ali pred Zekićem je strahovito težak zadatak. Osijek, mučen dugovima i slabim financijama, posljednjih sezona grčevito se bori za ostanak, a u samo zadnje dvije sezone promijenilo se šest trenera. Kao da su oni najveći problem.