SLUŽBENO

Pao je potpis; Dinamo za napad na Ligu prvaka u svlačionicu vratio nekadašnjeg najboljeg strijelca hrvatskog prvenstva

15.06.2021 u 20:26

Bionic
Reading

Nekadašnji prvi topnik Dinama od ovog je tjedna ponovno u plavom dresu. Duje Čop nakon šest i pol godina vratio se u maksimirski klub s kojim je potpisao ugovor

Čop je u svom prethodnom opusu u Dinamu 'zaokružio' brojke: odigrao je 110 službenih utakmica, postigao 60 pogodaka noseći pritom dres s brojem 90 što je, uz simboliku godine njegova rođenja, na neki način bila i 'sugestija' čestih pogodaka upravo u samoj završnici utakmice, u 90. minuti i(li) sučevoj nadoknadi.

U Dinamu je proveo dvije i pol godine, od ljeta 2012. do početka kalendarske 2015. i pritom osvojio tri naslova prvaka i po jedan Kup i Superkup. U sezoni 2013/14. bio je prvi strijelac lige s 22 postignuta pogotka i tako, zapravo, nastavio 'obiteljsko naslijeđe'. Dujin otac Davor Čop je kao član tadašnjeg Dinama iz Vinkovaca, današnje Cibalije, u sezoni 1985/'86. bio prvi strijelac jugoslavenske lige s 20 postignutih golova, piše gnkdinamo.hr.

U premijernoj maksimirskoj sezoni prikočila ga je ozljeda zbog koje je propustio zadnja dva i pol mjeseca. No, već je u sljedećoj postao prvi topnik prvenstva.

  • +7
Dinamo - Šibenik, 36. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Jako sam sretan i ponosan što sam ponovno u Dinamu nakon šest i pol godina, hvala klubu na povjerenju koje sam dobio. Prošao sam s Dinamom brojne lijepe trenutke u svom prvom mandatu u dresu prvaka, a ovom prilikom čestitam stožeru, momčadi i klubu na ostvarenim povijesnim rezultatima u fantastičnoj prošloj sezoni', rekao je Duje Čop po potpisu ugovora.

'Trenera Damira Krznara i njegov rad dobro mi je poznat, ima dosta igrača s kojima od ranije imam kontakt, prije svega je to kapetan Ademi, i vjerujem da ću se brzo uklopiti u ekipu. Veselim se svim izazovima, dat ću sve od sebe na terenu i vjerujem da su pred nama novi uspjesi Dinama na domaćem i europskom planu', dodao je.