BORBA ZA PLAY-OFF

Panika u Lakersima: Gasolu se 'raspalo' stopalo!

07.02.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Los Angeles Lakersi ostali su bez španjolskog košarkaša Paua Gasola, čini se, na dulje vrijeme, nakon što su dodatne pretrage pokazale puknuće vezivnog tkiva u stopalu

Centar Lakersa ozlijedio se u noći s utorka na srijedu u gostujućoj pobjedi protiv Brooklyn Netsa 92:83. Pred sam kraj utakmice Gasol je osjetio 'pucanje' u stopalu, točnije tabanu, a pretrage u Bostonu pokazale su puknuće tankog sloja vezivnog tkiva tabana!

Momčad iz Los Angelesa ne želi izlaziti u javnost s ranim prognozama, ali nagađa se da bi Lakersi, koji su trenutačno izvan pozicije koja vodi u doigravanje s omjerom pobjeda i poraza 23-26, mogli biti bez Španjolca nekoliko tjedana. Prve prognoze su da ga neće biti između 4 i 6 tjedana, a moguće je da se Gasol vrati tek pred kraj sezone.

Podsjetimo i da momčad Mikea D'Antonija trenutačno igra bez Dwighta Howarda i Jordana Hilla, dvojice snažnih igrača pod koševima, ali da je svejedno ostvarila šest pobjeda u posljednjih sedam utakmica.

'Nadam se da ću se vratiti ubrzo i da ću pomoći momčadi da ostvari ulazak u doigravanje', napisao je kratko na svom profilu jedne od društvenih mreža Gasol.

Nakon što su ostali bez Gasola na najmanje mjesec dana Bryant je poslao jasnu poruku Howardu 'kako će morati igrati preko granice boli ako želi titulu prvaka'.

U svakom slučaju, momčad koju su mnogi ove sezone vidjeli jako daleko u play-offu tako je, usprkos sjajnim partijama 34-godišnjeg Kobea Bryanta, došla u velike probleme.

Čak i moguća razmjena, u koju je trebao biti uključen upravo Gasol, sada je očito pala u vodu. No, tko zna, možda baš sada čelnici kluba odluče zamijeniti Gasola za nekog solidnog krilnog centra kako bi spasili sezonu.