SUDAR U PULI

Pamić protiv Zagreba ima priliku prepustiti 'fenjer' drugima

03.04.2015 u 11:53

Bionic
Reading

U dvoboju ovog petka 27. kola MAXtv Prve lige nogometaši Istre pobjedom protiv Zagreba mogu preskočiti Osijek, a možda i Zadar te si tako olakšati posao u borbi za opstanak...

Istra je očekivano izgubila u Maksimiru, no nisu se u Puli previše bavili tim porazom. Svjesni kako ih u nastavku sezone čeka grčevita borba za ostanak prionuli su pripremi za današnji dvoboj. Prvenstvenu stanku su iskoristili sasvim solidno kako bi regenerirali svoje redove. Izvan kadra su tek ostali Tomić i Jo. Potonji je čak bio u kombinacijima da zaigra, no trener Pamić nije htio ništa riskirati već ga čuva za sljedeću utakmicu protiv Hajduka.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Očekujem utakmicu otprilike kao i protiv Osijeka,' rekao je Pamić u razgovoru s novinama aludirajući na tvrdu i neizvjesnu predstavu, pa je zatim nastavio:

'Mi svakako nećemo ići grlom u jagode. Imam povjerenje u svoje igrače, napokon nam se vratio pravi napadač Radonjić. Zvonko Pamić će igrati iako ga koljeno malo boli, spreman bi trebao biti i Franjić.'

Iako na papiru formacija izgleda 4-3-3, uistinu je teško očekivati neku napadačku rapsodiju. Istra se puno bolje snalazi u agresivnom i ratničkom nogometu negoli u nekoj lepršavoj igri.

Ono što im svakako ne ide u prilog, jest tradicija. U zadnjih pet susreta kući protiv Zagreba osvojili su tek dva boda uz jedan postignuti pogodak. Ne treba očekivati niti neku glasnu podršku navijača s obzirom da je danas radni dan, a utakmica u 16 sati. Netko valjda misli da je inače na utakmica HNL-a previše gledatelja, pa da se to malo prorijedi.

Zagreb je odradio veliki posao pobjedom protiv Hajduka u posljednjem kolu. Bila je to prilično čudna utakmica koja je uistinu mogla otići na bio koju stranu. Vodili su 1:0, no 20-ak minuta prije kraja Mudražija je zaradio crveni karton i skrivio kazneni udarac. Srećom po njih Livaković brani udarac Sušiću, te ubrzo Krovinović postiže gol za 2:0. Velika pobjeda Medićeve ekipe koja je protiv Hajduka osvojila 7 od 9 bodova ove sezone.

'Jasno nam je kakvo značenje današnja utakmica ima za domaću momčad. Međutim mi vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. Nadam se kako ćemo odigrati dobru utakmicu, jedino tako možemo do bodova. A, mi se bodova nikada ne odričemo unaprijed,' rekao je Željko Kopić, član gostujućeg stručnog stožera.

Nisu gosti htjeli pričati o problemima koji ih muče, no pogled na listu izostanaka otkriva kako ih ne manjka. U odnosu na zadnji dvoboj, zbog kartona neće biti trojice važnih igrača. Kapetan Jurendić je njihov 'all round' igrač koji igra dobro na koju god poziciju ga Medić postavi. Protiv Hajduka je tako bio stoper (nominalno napadač), dok je desni bok držao mladi Mudražija. Danas neće biti obojice pa će na taj desni bok Bruno Boban, također napadač. Zbog kartona nema ni zadnjeg veznog Muića. Šulc je navodno ozlijeđen, nespreman...što god bilo posrijedi, u Pulu nije otputovao.

Unatoč svemu Medić i Kopić neće odustati od formacije 4-3-3. Ona je uvijek ista, mijenjaju se samo figure. I dalje Zagreb djeluje vrlo solidno prema naprijed (G.Boban, Krovinović, Stepčić), dok će ovaj put biti zanimljivo vidjeti kako će obrana u svom novom izdanju odraditi posao protiv Radonjića i društva.

'Teže će svakako njemu biti sa mnom nego meni s njim,' rekao je stoper Kolinger koji je tijekom stanke zajedno s Krovinovićem odigrao vrlo dobro za U21 reprezentaciju protiv Grčke u Ateni.