POTOP NA MAKSIMIRU

Pala odluka; definitivno prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova

02.09.2017 u 21:31

Bionic
Reading

Kvalifikacijska utakmica na Maksimiru između Hrvatske i Kosova prekinuta je u 22. minuti, a razlog je vodom natopljeni travnjak i kiša koja nije prestajala, te u subotu navečer nije nastavljena

Vremenski uvjeti bili su jači od maksimirskog travnjaka. Velika količina kiše koja je pala prije utakmice, ali jednakom žestinom nastavila padati i za vrijeme susreta, natjerala je suce i delegata da u 22. minuti prekinu susret.

Ostaje nejasno zašto je dvoboj uopće i počeo, jer je bilo jasno kako će se na terenu igrači obje reprezentacije suočiti uvjetima primjerenijim za vaterpolo, a u takvoj situaciji lako može doći do ozljeda.

Od prve minute vidjelo se je kako će se hrvatski nogometaši, koji su bili bolji do prekida, boriti s vodom koja je zaustavljala loptu i jednostavno nije dozvoljavala nikakve akcije po zemlji.

  • +9
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Prekid je bio jedino razumno rješenje (najbolje da nije ni počelo), a sada je na Fifi, Hrvatskoj i Kosovu da pronađu novi termin za odigravanje susreta što baš nije jednostavno. U nedjelju sigurno neće biti utakmice, jer obje reprezentacije očekuju kvalifikacijski susreti u utorak.

  • +5
Inspekcija terena od strane FIFE Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Što se tiče same utakmice, Hrvatska je i u ovakvim uvjetima diktirala tempo te prijetila preko Brozovića i Perišića, ali nije stigla do pogotka.

Inače, svim navijačima s kupljenom ulaznicom Hrvatski nogometni savez omogućit će povrat novca, a detalji o procesu također će biti objavljeni naknadno.