PADAJU NA PAMET OPAKE IDEJE

Pakleni plan suparnika; evo kako napakostiti Hrvatima da ne prođu skupinu na SP-u

03.04.2018 u 11:34

Bionic
Reading

Sve je bliže Svjetsko prvenstvo u nogometu pa su izjave izbornika reprezentacija sve traženije. Hrvatsku javnost ponajviše zanima kao 'dišu' suparnici u našoj skupini – Argentina, Nigerija i Island

U Argentini vlada optimizam kako će njihova nacionalna vrsta osvojiti prvo mjesto u skupini, a u Nigeriji su opet realni i čvrsto stoje na zemlji. Barem kada je riječ o izborniku 'Super orlova' Gernotu Rohru.

Njemački stručnjak opet je komentirao skupinu, a najviše se osvrnuo na prvu utakmicu protiv Hrvatske (16. lipnja).

'Moramo pobijediti Hrvatsku kako bi prošli dalje i nastavili ovu našu lijepu priču. Ali njih nije lako zaustaviti. To je reprezentacija koja ima jednu od najboljih veznih linija na svijetu', govorio je Rohr pa nastavio:

'Morat ćemo biti odlični u obrani i organizirani u napadu ako želimo do dobrog rezultata.'

U toj afričkoj zemlji vlada euforija, ali Rohr smiruje...

'Nadam se da ćemo uživati na Svjetskom prvenstvu. No moramo biti svjesni da smo po kvaliteti i rejtingu četvrti u ovoj skupini, pa čak je Island i na Fifinoj ljestvici na višoj poziciji od nas. Zato, ostanimo skromni i okrenimo se radu.'

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nigerijski izbornik ima još jedan plan kako se njegova reprezentacija može probiti u nokaut fazu te napakostiti Hravtskoj i Islandu, a tu očekuje pomoć Argentine. Naime, Rohr se nada da će 'gauči' opravdati ulogu favorita te u prva dva kola svladati oba europska predstavnika te tako osigurati plasman u osminu finala. Tada Argentina protiv Nigerije u trećem kolu (26. ipnja) možda ne bi istrčala u najjačem sastavu.

'Ako Argentina pobijedi u prve dvije utakmice, Messi možda neće igrati poritv nas. To je jedna od mogućnosti.'

Inače, Nigerija je s 4:2 svladala Argentinu u prijateljskoj utakmici u studenom prošle godine, ali u sastavu nije bilo Lionela Messija.

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.
  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia