ZANIMLJIVA IDEJA

Pakleni plan Bayerna! Hoće li tvrdoglava Borussija Dortmund izvisiti na kraju cijele priče; ne bi bilo prvi puta da 'žuto-crni' izgube milijune eura

15.04.2021 u 15:31

Bionic
Reading

Bayern ima plan kako da u svoje redove dovede napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda i to za puno manje milijuna eura od iznosa koji se sada spominje, ali za to se moraju poklopiti i neke stvari

'Žuto-crni' nisu se uspjeli plasirati u polufinale Lige prvaka, a u tome natjecanju momčad iz Dortmunda najvjerojatnije nećemo gledati sljedeće sezone. Borussija je u prvenstvu tek peta, sa sedam bodova zaostatka za četvrtom pozicijom koja donosi Ligu prvaka, a do kraja je tek šest kola...

Neigranje u Ligi prvaka težak je udarac za svakog nogometnog velikana, a ovaj bundesligaš već ima drastično smanjene prihode zbog koronavirusa, jer nema gledatelja na utakmicama, pa je za pretpostavljati da bi manjak u blagajni Borussia mogla sanirati prodajom pojedinih svojih zvijezda.

Najvredniji dragulj je Erling Haaland (20), norveško čudo koje oduševljava te je ove sezone za klub i reprezentaciju u 42 utakmice zabilo 39 pogodaka. Nije zato ništa čudno što su za njega zagrizli gotovo svi klubovi velike platežne moći, Real Madrid, Barcelona, Manchester City i Manchester United koji bi ga rado doveli na ljeto.

No u pregovorima adute u svojim rukama drži Borussia koja je mladog napadača vezala sve do ljeta 2024. i ne namjerava ga pustiti za iznos manji od 180 milijuna eura, a tu zainteresirani klub treba još dodati na desetke milijuna eura za Haalandovu plaću kao i bonus za menadžera Mina Raiolu. Skup je to posao u ova vremena kada nije pametno razbacivati se milijunima.

  • +10
Borussia Dortmund - Manchester City, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL / POOL

Isto tako iz bundesligaša su poslali jasnu poruku kupcima da Haalanda uopće ne namjeravaju prodavati ovog nadolazećeg prijelaznog roka, jer su, barem prema njihovim riječima, financijski stabilni.

I tu svoju priliku vidi Bayern. Bavarci se nadaju da bi mogli realizirati svoj pakleni plan odnosno ako Haaland ostane i sljedeću sezonu u Borussiji, dakle do ljeta 2022, nakon toga bi Bayern platio 'žuto-crnima' tek 75 milijuna eura koliko je odštetna klauzula u ugovoru. Tako bi puno jeftinije doveo igrača kojeg smatra idealnom zamjenom za 33-godišnjeg Roberta Lewandowskog.

Inače, Mino Raiola, menadžer Haalanda, potvrdio je kako Borussia zasad ne želi prodati Haalanda i da on i njegov štićenik tu odluku prihvaćaju i poštuju. Nekako su se prelako pomirili s time osim ako već ne postoji neki tajni dogovor s Bayernom, a ne bi bilo prvi puta da u cijeloj priči izvisi tvrdoglava Borussia.

Naime, Bayern je i ranije uzimao Borussiji igrače, uz već spomenutog Lewandowskog (i to besplatno), u tome smjeru išli su i Mario Götze, Mats Hummels...