velike promjene

Ozljede su desetkovale 'modre', ali napokon je otkrivena momčad Dinama koja će se večeras na Maksimiru suprotstaviti Villarrealu

08.04.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras na Maksimiru (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv) igraju prvu utakmicu četvrtfinala Europske lige protiv španjolskog Villarreala. Trener 'modrih' Damir Krznar našao se na sto muka nakon što je ostao bez oba napadača - zbog ozljede je otpao Mario Gavranović, a Bruno Petković je i dalje upitan za susret s 'žutom podmornicom'

'Čeka nas četvrtfinale Europske lige, mi uživamo u ovom dostignuću i sjajnoj atmosferi, tako dočekujemo Villarreal. Njima svaki respekt, u dobroj su formi, pružaju odlične igre, opet će nam na suprotnoj strani biti odlična momčad koja će testirati naše sposobnosti, vidjet ćemo koliko možemo protiv takvog suparnika', rekao je trener Dinama Damir Krznar u najavi večerašnjeg susreta s Villarrealom (Arenasport 1, 21 sat, MAXtv).

No, prvi strateg 'modrih' sigurno nije mirno spavao jer momčad mu je desetkovana ozljedama, doslovno je za možda i najvažniju utakmicu sezone ostao bez oba napadača.

Bruno Petković je ozlijedio rame na utakmici s Goricom te je zbog toga propustio i reprezentativno okupljanje, donekle se oporavio, ali njegov je nastup večeras pod velikim znakom pitanja. S druge strane, Mario Gavranović je zbog ozljede mišića gotovo sigurno otpao za susret s 'žutom podmornicom'. A treću 'špicu', čistog napadača koji bi sada mogao 'uskočiti' Dinamo jednostavno - nema!

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Teško da će Gavranović konkurirati, a Petković je odradio samo dva treninga. Nije još stopostotan i s liječnikom ćemo odlučiti hoće li igrati s nekom blokadom ili neće. Ako će igrati, to će biti petnaest ili dvadeset minuta, no o tome ćemo odlučiti na dan utakmice', otkrio je Krznar.

Nakon svih problema Damir Krznar je na dan utakmice 'prelomio' te odlučio s koji će 11 igrača napasti 'žutu podmornicu'.

U prvoj, nešto ofenzivnijoj 4-2-3-1 varijanti sastav 'modrih' bi trebao izgledati ovako: na golu je siguran Dominik Livaković, a stoperski par čine Lauritsen i Theophile-Catherine. Na poziciju lijevog beka nakon ozljede se vraća Joško Gvardiol, dok će desnog beka igrati Stefan Ristovski. Promjena neće biti ni u veznome redu gdje će 'ordinirati' kapetan Arijan Ademi i Kristijan Jakić. Na desnom krilu je Ivanušec, a na lijevom Majer, dok bi 'polušpicu' u ofenzivnijoj varijanti trebao igrati Oršić, a u samom vrhu napada trebao bi zaigrati Atiemwen.

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Ademi, Jakić - Ivanušec, Majer, Oršić - Atiemwen

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

U drugoj, nešto zatvorenijoj i u veznome redu 'zgusnutijoj' postavi u sustavu 4-3-2-1, svoje bi pozicije zadržali Livaković, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol i Ristovski. U veznome redu bi se Ademiju i Jakiću priključio Mišić, na krilima bi ostali Ivanušec i Majer, dok bi Oršić bio prebačen u sam vrh napada.

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol - Ademi, Jakić, Mišić - Majer, Ivanušec - Oršić

Neki će reći kako je to samo 'kozmetička' promjena, no nekako je dojam da će se Krznar ipak odlučiti na drugu opciju jer će se najveća borba u večerašnjem susretu voditi na sredini terena. Uz to i dalje postoji nada kako će u nekom trenutku, ako to bude potrebno, u igru ući Bruno Petković. No, bez obzira na sve probleme, u ofenzivnom dijelu itekako mogu pomoći Atiemwen, koji se već dokazao kao sjajan izbor kad ulazi s klupe, te hitronogi Kastrati.