GOL U SVAKOJ UTAKMICI

Owen zabija kao nekada, Fergie trlja ruke

27.07.2009 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon slavnih dana u Liverpoolu, u čijem je dresu proveo osam sezona i zabio 158 službenih golova, Michael Owen je u dresu Manchester Uniteda nagovijestio da bi mogao vratiti dio zaboravljenog sjaja

Na prste jedne ruke mogu se nabrojati igrači koji su igrali za ljute rivale s Anfielda i Old Trafforda i potpis Michaela Owena za Fergusonovu družinu na Otoku imao je status senzacije. Iako Owenu posljednjih godina ne cvjetaju ruže, ipak je riječ o nekadašnjoj ikoni Liverpoola.

Suradnja Berbatova i Owena bila je previše za obranu Greentowna

Kako danas stvari stoje, mudri Škot  opet je pogodio. Dvadesetdevetogodišnji napadač oštećen je čestim ozljedama i neće moći igrati u kontinuitetu, no u tri pripremne utakmice zabio je četiri gola (na svakoj barem po jedan) i dokazao da nije zaboravio zabijati. Posljednja dva došla su u pobjedi engleskog prvaka protiv Gangzhou Greentowna koji je United riješio u svoju korist s uvjerljivih 8:2.

'Ne očekujem da Michael igra svaka četiri dana, realnije ga je u sastavu očekivati svakih desetak dana. To nije problem ako znate da ionako moramo rotirati čitav sastav, pa tako i napadače', kaže Ferguson i naglašava kako je dovođenje napadača takvih kvaliteta uvijek dobar posao.

'Zbog njegovih ozljeda jasno je da određen rizik postoji, ali nekada morate baciti kocku i nadati se najboljem. Konzultirao sam se s nekoliko svojih igrača i zaključili smo da se u slučaju Owena taj rizik isplati preuzeti. Uostalom, želio sam ga dovesti kad je imao 12 godina, tako da mogu reći da sam dugo čekao ovaj trenutak.'

Owen je prilikom potpisa dobio broj sedam koji je do ovoga ljeta nosio Cristiano Ronaldo, a Manchester mu je četvrti klub u karijeri. Osim za Liverpool, još je nastupao i za Real Madrid i Newcastle.