kad je vrijeme za odlazak?

Ovo više nije šala; velika Barcelona prati Danija Olma gdje god igra, ali transfer u siječnju bolje je odgoditi

29.11.2019 u 06:24

Bionic
Reading

Pod vodstvom Nenada Bjelice velika većina Dinamovih igrača napravila je iskorak u svojem nogometnom umijeću. A posebno je to vidljivo kod 21-godišnjeg Španjolca Danija Olma

Nema dana da se ne spomene mogućnost transfera Danija Olma. I ne samo u hrvatskim, već i španjolskim medijima, kojima je ovaj izuzetno simaptični dečko postao zanimljiv nakon što je sa španjolskom U-21 reprezentacijom uzeo naslov europskih prvaka.

Tada im je postao zanimljiv, a sada, nakon što je debitirao u A reprezentaciji te odmah u premijernom nastupu i zabio gol - postao je tražena roba.

Međutim, nije Olmo 'napet' samo medijima, već i klubovima koji bi ga željeli u svojim redovima. A spominju se brojni, od talijanskih, engleskih, do španjolskih.

No, s obzirom na korijene, a oni su 'posađeni' u Kataloniji, točnije u Terrassi, priče o interesu Barcelone, u čijoj se nogometnoj školi razvijao do svoje 16. godine i odluke da u seniorski nogomet krene u Dinamu, čine se nekako najlogičnije.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tako Mundo Depotivo navodi kako ga Barcelona prati 'u stopu', te da je Bojan Krkić zadužen za njegovo praćenje, zbog čega je bio i u Milanu na utakmici protiv Atalante.

'Barcelona kontrolira situaciju vezano uz Danija Olma. Ili barem misli da kontrolira. Imaju u klubu odlične odnose s njegovim ocem Miquelom, a tehničko osoblje je u prosjeku svakih par dana u vezi s Juanma Lopezom, njegovim agentom, koji zastupa i Alvara Moratu, Diega Llorentea, Nacha', piše Mundo Deportivo.

Naravno, u cijeloj toj priči nešto će se pitati i Dinamo, koji je prošlog ljeta odbijao i ponude od 30 milijuna eura, a što se pokazalo kao odličan potez, jer bez Olma Dinamo u Ligi prvaka ne bi bio ovako konkurentan. Samim time, podigla se cijena i ostatku momčadi, što je uz bonuse koje daje Uefa, dugoročno puno isplativije.

Kako doznajemo, Dani Olmo još uvijek ne razmišlja o odlasku, to jest veseli se utakmicama u 'modrom' dresu, pogotovo ako se izbori nastavak natjecanja u nekom od europskih kupova.

A ono što je jednako važno, i što zna svaki nogometni menadžer, zimski prijelazni rok uglavnom služi za 'krpanje rupa'. I treneri kupuju, samo ako im fali igrač na nekoj određenoj poziciji.

Prema tome, koliko god izazovno izgledalo nositi dres Barcelone, ili bilo kojeg drugog europskog velikana, Daniju Olmu bilo bi puno mudrije taj transfer odraditi u ljetnom prijelaznom roku i od starta priprema boriti se za mjesto u momčadi.

  • +13
Atalanta - Dinamo, 5. kolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL