ŽDRIJEB U IZRAELU

Ovo su protivnici Barakuda na Europskom prvenstvu

12.09.2023 u 23:47

Bionic
Reading

U izraelskom gradu Netanyi održan je ždrijeb Europskog prvenstva vaterpolista i vaterpolistica koje će se održati u navedenom gradu, od 3. do 16. siječnja 2024.

Hrvatski vaterpolisti igrat će u skupini A u kojoj je sjajna Španjolska, svjetski prvak iz Budimpešte 2022., zatim Crna Gora koja je za nas bila kobna na ovoljetnom SP u japanskoj Fukuoki i Francuska koja je s nama bila u skupini i na prethodnom EP u Splitu, prije godinu dana.

U skupini B su Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, u skupini C će snage odmjeriti Srbija, Njemačka, Izrael i Malta, a u skupini D Slovačka, Nizozemska, Slovenija i Rumunjska.

Sustav natjecanja za ovo EP je doživio promjene. Tako je najboljih osam momčadi s EP-a u Splitu razvrstano u skupine A i B i sve prolaze dalje.

Međutim, prvo i drugoplasirani iz skupina A i B ulaze direktno u četvrtfinale, dok će treći i četvrti razigravati u osmini finala s najbolje dvije momčadi iz skupina C i D.

"Nema više laganog ždrijeba s ovakvim sustavom. Moglo je biti bolje, moglo je biti i lošije, ali ne komentiram više puno ždrijeb. Ukoliko ne budemo među prve dvije momčadi, znamo da možemo ići na skupinu u kojoj je Srbija, što je jasno vrlo opasno. Da je fenomenalno nije, da nas ljubi zadnje vrijeme, ne ljubi nas, ali što je tu je. Idemo mi prionuti poslu," prva je reakcija na ždrijeb iz Izraela, našeg izbornika Ivice Tucka.

Održan je i ždrijeb EP-a vaterpolistica koje će se igrati po istom sustavu.

Hrvatske igračice su u skupini A zajedno s Nizozemskom, Mađarskom i Grčkom.