ZAKON U SVLAČIONICI

Ovo su kandidati za kapetansku traku u Realu ako Sergio Ramos ode; evo zašto naš Luka Modrić nije u igri iako je tu čast definitivno zaslužio

10.06.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Sergio Ramos je na izlaznim vratima Real Madrida, a ako iskusni branič uistinu ode, netko drugi u svlačionici dobit će kapetansku traku oko ruke

Real bi sljedeće sezone mogao imati kapetana koji nije Španjolac. Nakon što su zadnjih 20 godina vođe bili Fernando Hierro, Raul Gonzalez, Iker Casillas i sada Sergio Ramos prema tvrdnjama sportskog dnevnika Marca ta čast pripast će Marcelu (u Realu od 2007.), Karimu Benzemi (2009.) ili Raphaelu Varaneu (2011.).

U svlačionici Reala je nepisani zakon da traku dobiva igrač s najdužim stažom i tu je u prednosti Brazilac, no vjeruje se da će na kraju traka otići oko ruke Benzeme, jer Marcelo ne bi trebao biti standardan član prvih 11, dok francuski napadač to je.

Naš Luka Modrić nije u igri za kapetana, jer je u Realu od 2012., no svojim ponašanjem i izvedbama tu čast je definitivno zaslužio.

Inače, Ramos je kapetan bio šest sezona i u tome razodblju je osvojio 12 velikih trofeja, sve osim Kupa kralja. Za usporedbu, Casillas je uzeo sedam trofeja u pet sezona, a Raul četiri u sedam sezona kao kapetan.

  • +2
Real Madrid - Villarreal, 38. kolo Primere, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ