junak dana

Ovo što je napravio Andrej Kramarić još se nije dogodilo u povijesti njemačke lige

27.06.2020 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Hoffenheima, Andrej Kramarić prvo je ime zadnjeg kola njemačke Bundeslige. Naime, Kramarić je s četiri gola srušio Borussiju usred Dortmunda i bio jedini strijelac u pobjedi 4:0

Kramarić je sva četiri pogotka postigao na drugačiji način, a najljepši je bio prvi, kad je u 8. minuti na povratnu loptu sa 18 metara pogodio ljevi kut pokraj nemoćnog vratara Bürkija. U 30. minuti se Kramarić našao na pravom mjestu i skrenuo u mrežu udarac Skova za 2:0, što je bio rezultat na poluvremenu.

U 48. minuti, kad je Borussia krenula po pogodak, Kramarić je iskoristio otvoreni prostor u jednom kontranapadu, došao do kaznenog prostora u kojem se lažnjakom oslobodio čuvara i po treći put svladao nemoćnog švicarskog vratara Bürkija.

>> Kakva predstava Andreja Kramarića! S četiri gola u zadnjem bundesligaškom kolu 'ubio' dortmundsku Borussiju

Konačnih 4:0 Kramarić je postavio iz kaznenog udarca. Golman Borussije je 'pročitao' njegov udarac, ali mu je lopta izmigoljila i ušla u mrežu.

Hoffenheimu je ta pobjeda donijela plasman u Europsku ligu.

>> Ovakva statistika Andreja Kramarića tjera velikane poput Barcelone, Bayerna, Man. Cityja i Reala da razmisle o Hrvatu

S ova četiri gola, Kramarić se upisao u povijest kao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je Borussiji, i to na njenom stadionu, zabio četiri gola.

Osim što je prvi koji je zabio Borussiji, Kramarić je i prvi igrač u povijesti Hoffenheima, koji je zabio toliko golova u jednoj utakmici.

Naravno, njemački su ga novinari silno željeli čuti, pa im je rekao.

'Ovo je jednostavno sjajan osjećaj, postigao sam četiri gola zahvaljujući kojima smo osigurali šesto mjesto i Europsku ligu. Teško je u ovom trenutku pronaći riječi, ovako nešto ne događa se često u karijeri. Hvala mojim suigračima. Nisam znao da sam prvi igrač koji je zabio četiri gola u jednoj utakmici za Hoffenheim, nevjerojatan je osjećaj ispisati jednu stranicu povijesti. Za mene ovo nije bila nimalo lagana sezona zbog brojnih ozljeda, zato je osjećaj još ljepši', rekao je presretni Kramarić.

S ova četiri gola Kramarić je stigao i do 62 gola u Bundesligi, čime se opasno približio zasad najefikasnijem Hrvatu u Njemačkoj, Ivici Oliću, strijelcu 72 gola.

  • +7
Bundesliga, Borussia Dortmund - Hoffenheim Izvor: Profimedia / Autor: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia