nevolje mladostaša

Ovo se zove peh; osigurali veliko pojačanje iz Brazila, ali s prijavom zakasnili jedan dan i bez njegove pomoći izgubili u uzvratu i ispali iz Lige prvaka

02.11.2021 u 15:51

Bionic
Reading

U Domu odbojke na Savi ne sjede skrštenih ruku, još pred početak ove sezone, kada je bilo jasno da srpski odbojkaš Konstantin Čupković odlazi u katarski Al Arabi za ponudu koja se ne odbija, krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom. I pronašli ga u kvalitetnom primaču-pucaču iz Brazila, 25-godišnjem 194 cm visokom Gabrielu Francu.

Gabriel Franca do nedavno je igrao u Brazilu, u momčadi AVP Palmas, no godinu prije, u sezoni 2020/21. nastupao je za španjolsku Santanderinu, pa je donekle stekao europsko iskustvo.

Zbog određenih problema oko papirologije i licenciranja nisu ga u Mladosti uspjeli registrirati još za kvalifikacije CEV Lige prvaka, o čemu sportski direktor mladostaša Darko Antunović kaže:

'Trebalo je neko vrijeme da ga registriramo, bilo je tu dosta administrativnih poslova, i samo za jedan dan smo promašili licencu za uzvratni susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka u Češkoj, koji smo na kraju izgubili 2:3. Uvjeren sam da smo ga imali na dispoziciji u tom susretu da bi prošli momčad Karlovarskog i plasirali se u posljednje pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. No, što je, tu je, s njim smo dobili veliko pojačanje koje će nam i te kako koristiti kako u domaćoj Superligi tako i u susretima CEV kupa u kojem nastavljamo natjecanje, te u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi'.

Prema riječima Darka Antunovića, doista se radi o klasnom igraču:

'Nevjerojatno je brz i skočan, oduševio nas je sve na prvim treninzima, i nas u stožeru kluba ali i sve igrače. Svi su ga s oduševljenjem prihvatili, dobio je odmah i nadimak Stipe. Za razliku od mnogih Brazilaca, ima izrazite radne navike, voli trenirati, i vjerujem da će nam biti od velike pomoći, jer igra jednako dobro u oba smjera, u obrani i napadu. Potpisali smo ga do kraja sezone, uz opciju produženja ugovora', reći će ukratko svoje prve dojmove o novom igraču prvi operativac kluba Darko Antunović, istakavši usput da je s njim zadovoljan i trener Radovan Gačić koji ga je već ranije dobro skautirao i raspitao se o njemu.

Gabriel Franca je pak, nakon svojih prvih nekoliko dana u Zagrebu, rekao:

'Jako mi se sviđa ovdje, i to baš sve, od dvorane, svih u klubu, do grada. Kada mi je menadžer predložio dolazak u Mladost najprije sam se informirao o toj sredini i uvidio da se radi o velikom klubu svijetle tradicije, pa sam odmah pristao. Čast mi je nositi dres tako velikog kluba i nadam se da ću opravdati svojim igrama njihovo povjerenje'.