baš šteta...

Ovo se Ivanu Rakitiću zadnji put dogodilo prije gotovo osam godina; također je bila veljača

06.02.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Sevilla je u subotu gostovala u Pamploni kod Osasune za koju je igrao i naš Ante Budimir. Nakon dramatične završnice rezultat je ostao početnih 0:0, ali propušteni bodovi s ove utakmice više bi mogli nedostajati andaluzijskoj momčadi

Iako u Sevilli ne pričaju naglas o želji za osvajanjem naslova prvaka La Lige, položaj na tablici gura ih u najvećeg konkurenta vodećem Realu.

No, Sevilla je već treću utakmicu zaredom u La Ligi završila remijem, i sigurno bi s tih šest bodova, stanje na vrhu tablice izgledalo još puno povoljnije za Lopeteguijevu momčad.

Ovog puta propustili su svladati Osasunu, iako su imali idealnu priliku. Jer nakon pregledavanja snimke sudac Pizzaro je dosudio najstrožu kaznu zbog prekršaja na Koundeu. Kapetan Seville Ivan Rakitić je preuzeo odgovornost, ali je domaći vratar Sergio Herrera u sudačkoj nadoknadi (op.a., 90'+3 minuti) obranio udarac bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Ono što veseli, jest činjenica da ove nedjelje po španjolskim medijima nema nikakvih negativnih komentara prema Rakitiću, jer promašiti penal nije sramota. A očito je svojim pristupom i igri tijekom 90 minuta bio na potrebnoj razini.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ipak, španjolski su novinari izvukli podatak da je ovo Rakitiću bio peti promašeni penal u La Ligi. Zadnji kojeg nije realizirao bio je još 16. veljače 2014. godine kada je Sevilla dočekala na Sanchez Pizjuanu Valenciju. I tada je bilo 0:0.

Ono što Sevilline navijače može ohrabriti jest činjenica da je momčad zadržala prvenstveni niz bez poraza koji traje još od kraja studenoga i ukupno devet utakmica.

I samo za podsjetnik, Sevilla će u veljači sa zagrebačkim Dinamom odmjeriti snage u play-offu za plasman u osminu finala Europske lige. U prvoj utakmici 17. veljače 2022. domaćin će biti Sevilla, a uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije u Zagrebu.