la liga

Penal Ivana Rakitića završio u rukama Sergija Herrere; da je zabio Sevilla bi došla samo na bod od vodećeg Reala

05.02.2022 u 23:04

Bionic
Reading

U posljednjem subotnjem okršaju 23. kola španjolske La Lige, Sevilla je gostovala kod Osasune. Andalužani su u trećoj minuti sudačke nadoknade imali prilike doći do pobjede i sva tri boda, no Ivan Rakitić nije uspio svladati Sergija Herreru i ostalo je 0:0

Nakon pregledavanja snimke sudac Pizzaro je dosudio najstrožu kaznu zbog prekršaja na Koundeu. Kapetan Seville Ivan Rakitić je preuzeo odgovornost, ali je domaći vratar Sergio Herrera obranio udarac nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Sevilla je treću utakmicu zaredom u La Ligi završila s neodlučenim ishodom i tako zadržala prvenstveni niz bez poraza koji traje još od kraja studenoga i ukupno devet utakmica, ali nije se pokazala u impresivnom izdanju 12 dana prije prvog dvoboja u Europskoj ligi protiv zagrebačkog Dinama.

Ante Budimir je bio u početnoj postavi Osasune i igrao je do 66. minute. U prvom poluvremenu se dvaput našao u izglednim situacijama, ali jednom je vratar Seville Bono presjekao upućenu loptu prema hrvatskom napadaču, a drugi put je Budimirov udarac blokiran.

Sevilla je sa 47 bodova na drugom mjestu, tri boda iza vodećeg Real Madrida, ali Modrićeva momčad ima utakmicu manje. Osasuna je na 12. mjestu sa 29 bodova.

Celta Vigo je kao domaćin svladala Rayo Vallecano sa 2:0 i privremeno došla na 10. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Oba pogotka postigao je Brais Mendez. Za 1:0 je pogodio u 12. minuti, a konačnih 2:0 postavio je u 80. minuti.

Celta sada ima 30 bodova, a Rayo Vallecano je sa samo bodom više na osmoj poziciji.

Mallorca je kao domaćin svladala Cadiz sa 2:1 (1:1) i tako došla do pete pobjede u ovoj sezoni. Gosti su poveli već u 8. minuti pogotkom Alcaraza, a Mallorca je do preokreta došla s dva pogotka iz kaznenih udaraca. U 20. minuti precizan je bio Sevilla, a pobjedu Mallorci donio je Vedat Muriqi u 66. minuti.

Domaća momčad je tom pobjedom stekla pet bodova prednosti pred Cadizom, prvom momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja, a Mallorca uz to ima i utakmicu manje.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Elche je sa 3:1 nadigrao gostujući Alaves. Iako su gosti iz Baskije poveli u 18. minuti preko Joselua, domaća momčad se probudila u nastavku i preokretom došla do pobjede. Pere Milla je postigao izjednačujući pogodak u 48. minuti, a već u 56. minuti donio i vodstvo Elcheu. Konačnih 3:1 postavio je Fidel u u 86. minuti.