KLJUČAN POTEZ

Ovo postaje ozbiljno; trener velikana okrenuo Rakitićev broj kako bi ga uvjerio da dođe; je li to kraj sapunice oko našeg veznjaka?

03.08.2020 u 14:07

Bionic
Reading

Ime Ivana Rakitića učestalo se spominje ovog ljeta, sve je izgledniji transfer hrvatskog veznjaka iz Barcelone, ali nitko ne može znati koja je njegova buduća destinacija

Puno toga se zadnjih mjeseci pisalo o Rakitiću, našeg reprezentativca povezivalo se s 'pola Europe', jer je svima jasno da za njega više nema budućnosti u Barceloninom dresu u kojem je Kataloncima dao tako puno, ali takav je nogometni profesionalizam.

Rakitiću je ostala još jedna godina ugovora, novi neće dobiti, i na Camp Nou bi ga rado 'utopili' ovog ljeta kako bi barem nešto dobili za odštetu, a usput bi u ovim za klub financijski teškim vremenima imali jednog igrača manje na platnom popisu.

Rakitić se dovodio u vezu s talijanskim velikanima (Juventus, Milan, Inter...), guralo se ga u Atletico Madrid te Sevillu za koju on najviše pokazuje simpatije, ali Hrvat je i na radaru Arsenala, a taj engleski div ozbiljno je zagrizao.

  • +4
Alaves - Barcelona, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: JOSU IZARRA / Cordon Press / Profimedia

Toliko ozbiljno da je prema pisanju engleskih medija trener Arsenala Mikel Arteta okrenuo je Rakitićev broj kako bi ga uvjerio da ga želi i da mu objasni kakvu bi ulogu imao u njegovoj momčadi koja baš treba takvog igrača u sredini terena.

Navodno je hrvatski veznjak priznao Arteti da više preferira ostanak u Španjolskoj ili odlazak u Italiju, no kada te trener osobno nazove to znači da si mu zaista potreban pa možda taj potez ispadne ključan u ovoj sapunici i Rakitić Arsenalu kaže 'DA'.