MISIJA JE OBAVLJENA

Ovo je trenutak kada je srušen rekord koji je stajao gotovo tri desetljeća

16.06.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Na mitingu Dijamantne lige u Oslu Mutaz Essa Barshim (25) slavio je u skoku u vis s najboljim rezultatom sezone u svijetu - 2,38 metara, a Kataranin nije skrivao oduševljenje što je nadmašio legendarnog Javiera Sotomayora

Priča večeri na atletskom spektaklu u norveškoj prijestolnici bio je Barshim. On je iz drugog pokušaja preskočio letvicu na visini 2,38m te tako u povijest otpravio rekord mitinga koji je gotovo prije tri desetljeća postavio Kubanac Sotomayor.

'To je bio cilj. Došli smo po 2,38, tako da je misija ispunjena. Na početku sam bio malo uspavan, ali sam se poslije 2,33 razbudio i ušao u pravi ritam', rekao je Kataranin.

Mutaz Essa Barshim - 2.38, novi rekord mitinga u Oslu

'Trener i ja smo bili posebno sretni, jer smo uzeli ovaj rekord od Sotomayora poslije 28 godina. Naš plan funkcionira, idemo korak po korak. Blagoslovljen sam zbog svake prilike koju dobijem', dodao je.

Inače, Barshim je možda u Oslu srušio Sotomayora, ali Kubanac je i dalje vlasnik svjetskog rekorda 2,45 iz 1993. Najbolji skok Kataranina je za dva centimetra manji (Bruxelles 2014. - 2,43m), ali za njega ima vremena, tek mu je 25...