NISU KOREKTNI

Ovo je stvarno bezobrazno od čelnika Norveškog rukometnog saveza

01.02.2016 u 18:01

Bionic
Reading

Norveška rukometna reprezentacija završila je na četvrtom mjestu na Europskom prvenstvu, a njihov srednji vanjski Sander Sagosen izabran je u najbolju sedmorku turnira. No zbog 20-godišnjeg igrača Aalborga izbio je skandal

Ostala je bez medalje, no Norveška nikada nije otišla tako daleko na kontinentalnoj završnici. Ključ toga uspjeha bio je najbolji mladi igrač svijeta sezone 2014/15. Sagosen, a briljirao je i u Poljskoj.

Sagosen je u susretu za broncu Hrvatskoj zabio pet golova i bio glavni pokretač norveških napada, a igrao je ozlijeđen, što nije znao nitko izvan norveške reprezentacije.

Naime, 20-godišnji rukometaš zadobio je prijelom ruke još protiv Francuske (četiri gola) u posljednjem kolu po skupinama druge faze, no to ga nije spriječilo da stisne zube i zaigra u završnici protiv Njemačke (četiri gola) pa zatim Hrvatske.

U njegovom klubu, danskom Aalborgu su poludjeli kada je ta vijest napokon došla do njih.

'Razgovarao sam sa Sanderom - ima ozljedu ruke i to je neugodno. Bijesan sam na Norveški rukometni savez koji nas nije izvijestio o tome. Ne možemo toliko kriviti Sandera, jer bi on učinio sve da igra, i nije na njemu da obavijesti klub, nego na čelnicima', izjavio je direktor Aalborga Jan Larsen.

'Jedva čekam objašnjenje Norveškog saveza i baš me zanima što će reći', dodao je Larsen, a zasad nije najavio nikakve pravne korake.

Inače, Sagosen je za norveške medije otkrio da se ozljeda dogodila u drugom dijelu susreta s Francuskom, ali da su mu liječnici reprezentacije pregledali ruku i zaključili da to nije ništa opasno. Sve su provjerila i tri-četiri ortopedska kirurga u Norveškoj te su mu također dala zeleno svjetlo.

'Osjećao sam bol i nije lako tako igrati, ali je adrenalin sve ublažio', izjavio je Sagosen, a slijedi mu stanka od tri do četiri tjedna.