KONKURENCIJA SVE JAČA

Ovo je situacija na koju će se Luka Modrić morati naviknuti. Ili će ga to potaknuti na odlazak iz Reala?

30.01.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Madridski Real pomalo gubi korak s vodećom Barcelonom. Zaostatak Kraljeva sada iznosi već pet bodova, a zbog nekoliko lošijih rezultata momčad je pod sve većim povećalom.

Nedjeljni remi (0:0) protiv Real Sociedada samo je potvrda da je forma momčadi Carla Ancelottija u silaznoj putanji. Očito je Svjetsko prvenstvo u Katru ostavilo dublji trag na igračima, jer umor je sve evidentniji. A uz sve to, Real je putovao u Saudijsku Arabiju na okršaje Superkupa, što je sasvim sigurno dodatno iscrpilo glavne zvijezde Kraljeva.

Prije svih tu mislimo na našeg Luku Modrića, s čijom minutažom Carlo Ancelotti itekako balansira.

Svjestan je talijanski trener da s 37 godina Modriću ipak treba puno više vremena za 'rekuperaciju', tim prije što je u okršaju Kupa kralja protiv madridskog Atletica kapetanu hrvatske reprezentacije dao svih 120 minuta.

Zanimljivo, od četiri prvenstvene utakmice nakon SP-a, Modrić je u samo jednoj (op.a., protiv Villarreala) igrao od prve minute. U Superkupu okršaj protiv Valencije također je započeo na klupi, da bi protiv Barcelone igrao od početka.

Protiv Villarreala u Kupu kralja nije uopće participirao na terenu, dok je na nedjeljnoj utakmici protiv Real Sociedada u igru ušao tek u 77. minuti.

Naravno, svjesni su svi Modrićeve kvalitete, ali Ancelotti mora razmišljati o uspjehu kluba, pa traži i alternativna rješenja, dok se Modrić 'oporavlja'. I pronašao ga je u 26-godišnjem Daniju Ceballosu, koji je protiv Sociedada bio odličan.

'Vrlo dinamičan i s odličnim pregledom. Nudio se po cijelom terenu i dao puno fluidnosti u akcijama Madrida. Agresivan u reposjedu, predviđajući i gurajući momčad u suparnički teren', opisali su novinari Marce Ceballosov doprinos.

Za Modrića nisu imali baš puno toga napisati, jer na terenu je bio tek 13 minuta, a i u tom periodu nije imao poteza za pamćenje.

'Neuspješno je pokušao povesti posljednji juriš Kraljeva u potrazi za pobjedom. osim toga, Ancelotti je ostavio Modrića na klupi nakon iscrpljujućih 120 minuta. Nije mu više teško riješiti ga se. Jer na dispoziciji ima odličnog Ceballosa', navodi Marca.

Hoće li ovo postati Ancelottijeva praksa ili će dopustiti Modriću da se u još nekoliko utakmica odmara, vidjet ćemo za koji tjedan. Međutim, uvjereni smo da bi Modrić, nastavi li uistinu ulaziti s klupe, mogao ipak razmisliti hoće li i sljedeću sezonu ostati u Realu.

Naime, svi znamo da je Modrićeva glad za minutama i dalje neupitna, te da bi ga status rezerve mogao ponukati na odlazak, bez obzira na njegovu opčinjenost madridskim klubom.