FIFA_SP_2018.svg

GLAVNA TEMA U LIJEPOJ NAŠOJ

Ovo je prvih 11 Hrvatske za Argentinu; može li nam taj sastav donijeti jednu od najvećih pobjeda u povijesti?

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 20.06.2018 22:29
  • Objavljeno 20.06.2018 u 21:35
Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ostao je dosljedan i nije na novinskoj konferenciji otkrio prvih 11 za Argentinu (četvrtak, 20 sati), ali ne sumnjamo da već ima u glavi sastav koji će poslati na teren protiv aktualnog viceprvaka svijeta

Nakon što je Hrvatska uspješno obavila posao na startu World Cupa protiv Nigerije, 'četiri milijuna izbornika' u 'Lijepoj našoj' okrenulo se sastavljanju momčadi za najatraktivniju utakmicu skupine.

Stručnjaci, i oni koji bi to željeli biti, redoviti posjetitelji portala, nogometni fanatici, ili samo obični navijači, svi oni su imali svoje prijedloge i savjete. Ipak, o naših 11 odlučuje samo jedan čovjek – Zlatko Dalić.

Njegova uobičajena praksa je da prvi sastav ne otkriva, ali igrači su naravno već upoznati s time tko će dobiti priliku da se od prve minute suprotstavi Messiju i društvu.

  • +20
Zadnji trening hrvatske reprezentacije pred utakmicu s Argentinom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

I zato nama novinarima ostaje samo nagađati i pokušati pogoditi Dalićeve misli. Sastav koji je istrčao protiv Nigerije (Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić, Perišić – Mandžukić), teško da ćemo vidjeti i u dvoboju sa 'gaučima'. Iako se kaže da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, bila bi to preofenzivna formacija za Argentince koji su znatno kvalitetniji od Nigerijaca.

Pojavila se i ideja da bi Dalić mogao posegnuti za iskusnim Ćorlukom, kojeg bi stavio na stopera, a Vidu poslao na Messija što bi značilo da bi van iz prvih 11 izašao Strinić, naš ponajbolji igrač u susretu s Nigerijom te da bi Badelj zamijenio Kramarića kako bi dobio još jaču sredinu.

No kako se utakmica bliži sve je izglednija opcija prema kojoj će Dalić napraviti samo jednu izmjenu u odnosu na Nigeriju. Strinić bi 'preživio', ali ne i Kramarić.

Dakle, Dalićevih 11 za Argentinu je: Subašić na vratima, u zadnjoj liniji su Vrsaljko, Vida, Lovren i Strinić, dva zadnja vezna Badelj i Modrić, ispred njih Rakitić, krilni napadači Rebić i Perišić, a u vrhu napada Mandžukić.

Dodajmo da su na zadnjem treningu igrali 'Stari' protiv 'Mladih', a mlade snage nisu imale milosti te su slavile 4:0.

'Pregazili, pobijedili pa prošetali. #Mladigaze #starcikokomarci', napisao je Kramarić.

Za mlade su igrali Vrsaljko, Kovačić, Brozović, Ćaleta-Car, Bradarić, Jedvaj, Pivarić, Pjaca, Rebić i Kalinić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal