FIFA_SP_2018.svg

ususret okršaju s 'gaučosima'

Hrvatski izbornik otkrio što će zadnje poručiti igračima prije samog izlaska na teren!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od utorka je u Nižnji Novgorodu, ali jedini trening na gradskoj Areni odradila je u srijedu navečer. I taman kad su se Modrić, Mandžukić i suigrači spremali na teren, opet je granulo sunce

Nakon što ih je u utorak dočekalo jaka kiša, srijeda je svanula sunčana. Doduše, vjetorvito vrijeme ovdje je valjd uobičajena pojava s obzriom na veliko ušće rijeke Oke u Volgu. No, kojih sat vremena prije izlska na teren opet se zamračilo, i pljusnulo.

Na svu sreću, nije dugo trajalo, što je Daliću i igračima omogućilo normalan trening.

A prije nego je izveo dečke na travnjak, pred novinarima je iznio svoja očekivanja od utakmice protiv svjetskih doprvaka, Argentinaca. A po starom dobrom običaju, sasatv je ostavio u tajnosti.

'Sastav? Uvijek su sve dileme riješene, rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. Braniti se? Ma kakvi, to nije naš stil, igrat ćemo napadački', rekao je Dalić.

  • +20
Zadnji trening hrvatske reprezentacije pred utakmicu s Argentinom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari. Mi za prolazak moramo u dvije utakmice imati jednu pobjedu. U četvrtak imamo prvu meč loptu'.

Dalić je svjestan da na drugoj strani ima momčad s najboljim igračem svijeta. Ali da nije razliku između analize Argentine i sânog Messija.

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Messi je najbolji igrač na svijetu, ne može ga nitko zaustaviti, može ga zaustaviti naša formacija, da zaustavimo protok lopte. Ne smijemo pasti u zamku da pazimo samo na Messija, moramo biti u bloku, kao protiv Nigerije. Kompaktni blok je najbolje rješenje protiv Messija'.

O slučaju Kalinić rekao je malo, ali i svima je bilo jasno da je to za njega - gotova priča.

'Meni je žao da je to toga uopće došlo, ne vraćamo se, imamo fokus na Argentinu. To je trajalo dva sata i sad je gotovo'.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Što ćete reći igračima minutu prije izlaska na teren?

'Da uživaju jer igraju protiv Messija'.

Biste li htjeli igrati protiv Rusije na putu do finala?

'Uh, da dođemo do finala odmah potpisujem, neka s druge strane bude bilo tko'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal