nogometna matineja

Ovo su pravi razlozi zašto Hajduk i Vitoria svoju utakmicu igraju dan ranije i u tako ranom terminu; zbog toga nitko nije sretan, ali...

10.08.2022 u 15:01

Bionic
Reading

Hajduk i Vitoria Guimaraes uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige igraju danas iako je službeni termin ovog natjecanja četvrtak. No, uz to se igra 'nogometna matineja', susret započinje od 18 sati što je za portugalske prilike izrazito rano. Sad je poznato i zašto

Jedina utakmica 3. pretkola Konferencijske lige koja se igra dana je ona između Hajduka i Vitorije Guimaraes. Službeni termin ovog natjecanja je četvrtak, ali spletom okolnosti ovaj će se susret igrati u srijedu (18 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Uz sve to je i čudan termin utakmice jer se igra od 17 sati po lokalnom vremenu, a to je za portugalske prilike prava matineja. No, i za to postoji jako dobar razlog... Pa, krenimo redom.

Utakmica se igra danas jer prema Uefinim odredbama klubovi koji igraju na istom stadionu ili su im domaći tereni prijavljeni u Europi na udaljenosti u radijusu do 50 kilometara ne mogu odigrati utakmicu na isti dan!

A baš u ovu kategoriju spadaju Vitoria Guimaraes i Gil Vicente, klubovi čiji su stadioni udaljeni malo više od 40 kilometara, a uz to su u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu! No, UEFA ima rješenje i za ovakve situacije, odabir termina ima ona momčad koja ima veći koeficijent. Sve bi to bilo sjajno da Vitoria i Gil Vicente nemaju IDENTIČAN koeficijent, 10,676!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Gordijski čvor portugalskog nogometa morao je 'presjeći' Nogometni savez Portugala koji je na kraju odlučio da Vitoria svoju utakmicu igra u srijedu, a Gil Vicente u četvrtak.

I sve bi bilo sjajno da se danas, srijeda, 10. kolovoza, u Helsinkiju ne igra finale UEFA Superkupa. Osvajač Lige prvaka Real Madrid i pobjednik Europske lige Eintracht Frankfurt na teren istrčavaju od 21 sat.

Pa će zbog toga Hajduk i Vitorija svoj susret morati započeti od 17 sati po lokalnom vremenu, 18 prema hrvatskom. To je jako razljutilo domaćine, za portugalske nogometne prilike je to matineja.

  • +52
NK Hajduk - Vitoria Guimaraes, 3. pretkolo Konferencijske lige, 4.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

'Ne mogu shvatiti zašto je netko odredio da igramo u 17 sati. Neću tražiti izliku u tome, ali nije isto igrati u 17 sati i u 20 sati. Oni koji odlučuju o tome bi trebali voditi više računa. Neke stvari jednostavno ne razumijem', komentirao je cijeli slučaj trener Vitorije Guimaraes Moreno Teixeira.

Kako god bilo, Vitoria i Hajduk igraju danas od 18 sati uz prijenos na kanalu MAXSport, MAXtv!

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.