realovi 'starci'

Luka Modrić i Karim Benzema neočekivano su se uoči utakmice UEFA Superkupa našli na 'udaru' trenera Carla Ancelottija

10.08.2022 u 13:15

Bionic
Reading

Večeras od 21 sat u Helsinkiju se igra utakmica UEFA Superkupa, snage će odmjeriti osvajač Lige prvaka Real Madrid i pobjednik Europske lige njemački Eintracht iz Frankfurta

Realov trener Carlo Ancelotti (63) potvrdio je da će u večerašnjoj utakmici UEFA Superkupa protiv Eintrachta poslati na teren jedanaestoricu igrača koja su prije tri mjeseca osvojili Ligu prvaka.

'Ovdje smo zahvaljujući radu koji su obavili oni koji su osvojili Ligu prvaka. Nije ju doduše osvojilo samo 11 igrača, čime mnogi sada zaslužuju igrati, ali počet ću s onima koji su igrali u finalu Lige prvaka, uz možda dvije do tri nedoumice', rekao je Carlo Ancelotti u najavi večerašnje utakmice koja se igra od 21 sat.

Podsjetimo, Real je u svibnju 1:0 pobijedio Liverpoola u finalu Lige prvaka dok je Eintracht Frankfurt u finalu Europske lige bio bolji od Glasgow Rangersa boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Trener Reala bio je sjajno raspoložen uoči utakmice te pa su se na njegovu 'udaru' neočekivano našli veterani 'kraljeva', Luka Modrić i Karim Benzema.

'Ova dvojica koja su sa mnom izašla na konferenciju za medije (Luka Modrić i Karim Benzema) će, vjerujem, igrati', kazao je Ancelotti uz opasku nakon kratke dramaturške stanke:

'Budu li htjeli, naravno...'

  • +4
Barcelona - Real Madrid 1:0, prijateljska utakmica, 2022. Izvor: EPA / Autor: JOE BUGLEWICZ

Napadač Karim Benzema (34) je kapetan momčadi a veznjak Luka Modrić (37) njegov zamjenik, kada na terenu nije pričuvni branič Nacho Fernandez (32) 'Kraljevski klub' je prošle sezone osvojio i španjolsko prvenstvo te španjolski Superkup, a ove će se godine natjecati za ukupno šest trofeja.

'Potrudit ćemo se osvojiti sva ta natjecanja. U to nimalo ne sumnjam. Osvojiti svih šest će biti teško, ali mi ćemo se boriti i nastojati to postići. Jako vjerujem ovoj momčadi, koja je po mom mišljenju bolja u odnosu na lanjsku', izjavio je Ancelotti.

U Real su ljetos stigli njemački stoper Antonio Rudiger (29) iz Chelsea i francuski veznjak Aurelien Tchouameni (22) iz Monaca. Otišli su ofenzivni Gareth Bale (32) u Los Angeles, ofenzivni veznjak Isco (30) u Sevillu, napadač Luka Jović (24) u Fiorentinu i lijevi bek Marcelo (34) koji je još uvijek bez kluba.

'Doveli smo dvojicu igrača koji su ojačali momčad fizički i tehnički. Ove sezone ćemo nastaviti raditi na 'kemiji' između starijih i mlađih igrača, što je bilo ključno za uspjehe prošle sezone', poručio je Ancelotti koji je Real vodio u 175 utakmica ostvarivši 128 pobjeda.

>> Luka Modrić je uoči finala UEFA Superkupa otkrio koja mu je velika želja, a osvrnuo se i na činjenicu da idućeg mjeseca puni 37 godina

Riječ je potom dobio kapetan Karim Benzema.

'Put je bio težak. Svaka je utakmica bila prava borba. Sad možemo ostvariti san, to je za nas važna utakmica i pokušat ćemo pobijediti jer smo mi europski prvaci, dat ćemo sve od sebe', kazao je Benzema koji je s 34 godine jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu, a potom se osvrnuo i na Luku Modrića, najstarijeg igrača Reala ove sezone:

'Godine nisu bitne. Istina je, nismo mladi, ali naporno radimo kako bismo bili u formi. Sposobni smo održati visoku razinu, a i promijenili smo momčad, bolja je nego prošle godine. Luka Modrić? Sve mi se kod njega sviđa. Svaki put me iznenadi na treningu. Zna kako igrati s dva dodira, a volim i njegovo proigravanje vanjskim dijelom kopačke', zaključio je Karim Benzema.