TPORTAL DOZNAJE

Ovo je novi izbornik reprezentacije; čeka se samo blagoslov najmoćnijeg čovjeka hrvatske košarke

15.04.2019 u 22:01

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija dobit će novog izbornika, s informacijama s kojima raspolaže tportal to će biti Veljko Mršić

Hrvatska košarka odavno je na 'niskim granama'. Puno toga se događalo u jednom od najtrofejnijih hrvatskih sportova, ali ništa se nije promijenilo nabolje u seniorskoj konkurenciji.

Hrvatska se nije plasirala na svjetsko prvenstvo u Kini 2019., iako je to prvi puta da će na tome natjecanju nastupiti čak 32 nacionalna sastava. Isto tako bez SP-a, naši košarkaši ostali su bez prilike da izbore Olimpijske igre.

Ivica Skelin i Dražen Anzulović vodili su 'izmiješanu' reprezentaciju kroz kvalifikacije. Završilo je neuspješno i čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza krenuli su tražiti nova rješenja.

Spominjao se Slaven Rimac, pa Damir Mulaomerović, a na kraju je odlučeno da to bude Veljko Mršić (s kojim je predsjednik HKS-a Stojko Vranković u sjajnim odnosima).

  • +21
Kvalifikacije za SP u košarci 2019., Hrvatska - Mađarska Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Navodno je sve dogovoreno, ali se čeka blagoslov u ovom trenutku najmoćnijeg čovjeka hrvatske košarke Emila Tedeschija, gazde Atlantic Grupe. Mršić je sportski direktor u Cedeviti, želi preuzeti reprezentaciju, ali tek kad dobije odobrenje uspješnog hrvatskog biznismena koji je trenutačno na odmoru na Karibima. Ne treba sumnjati da će odgovor biti potvrdan.