lova do krova

Ovo je najplaćeniji sportaš u povijesti; LeBron, Ronaldo i Messi ostali su daleko iza njega

18.10.2018 u 12:55

Bionic
Reading

Meksički boksač Saul 'Canelo' Alvarez (28) potpisao je petogodišnji ugovor sa streaming servisom DAZN prema kojem će za 11 borbi dobiti nevjerojatnih 317 milijuna eura

Saul 'Canelo' Alvarez (28) iza sebe ima 53 profesionalne borbe u srednjoj kategoriji, 50 puta iz ringa je izlazio kao pobjednik, od toga 34 puta nokautom, dva su meča završila bez pobjednika, a jedini mu je poraz nanio Floyd Mayweather.

Sjajni se meksički boksač našao u 'problemima' nakon što se HBO povukao iz boksa te je preko noći ostao bez televizijskog ugovora. No, za njega se to pokazao kao životni dobitak. Cijelu je situaciju iskoristio streaming servis DAZN te je s njim potpisao petogodišnji ugovor vrijedan čak 317 milijuna eura i učinio ga najplaćenijim sportašem u povijesti!

Alvarez u tom razdoblju mora odraditi 11 mečeva, a za svaki će dobiti u prosjeku oko 29 milijuna eura!

Ovim je ugovorom Alvarez 'preskočio' baseball igrača Giancarla Stantona koji je od 2014. godine držao titulu najplaćenijeg. Stanton je s Miami Marlinsima tada potpisao ugovor na 13 godina vrijedan 283 milijuna eura.

Popularni Canelo (Cimet), koji je nadimak zaradio zbog svoje riđe kose, prvu će borbu po novom ugovoru odraditi 15. prosinca ove godine u New Yorku, u Madison Square Gardenu će se u supersrednjoj kategoriji boriti protiv Rockyja Fieldinga. Ako nećete moći uživo nazočiti tom spektaklu, gledati ga možete samo na DAZN-u za 9,99 dolara na mjesec.

S obzirom na to da samo u Meksiku i SAD-u Canelo Alvarez ima desetke milijuna navijača, DAZN će vrlo brzo isplatiti ovaj povijesni ugovor.