bez milosti

Drastična kazna za bahatu zvijezdu Barcelone; ovo će ga sigurno zaboljeti

18.10.2018 u 09:55

Bionic
Reading

Čileanski reprezentativac Arturo Vidal (31) ovog je ljeta iz minhenskog Bayerna za 18 milijuna eura stigao u Barcelonu, no za sada se na terenu i nije iskazao. Osebujni je veznjak poznat po raskalašenom životu i noćnim provodima, a sada ga je sustigla brutalna kazna za jedan od brojnih incidenata koje je izazvao...

Sud u Münchenu kaznio je Artura Vidala s gotovo milijun eura zbog remećenja javnog reda i mira! Čileanski je nogometaš osebujne vanjštine poznat i po svom često ekscesnom ponašanju. Noćni provodi, česta pijanstva i fizički obračuni njegov su 'zaštitni znak', a sada je zbog jednog takvog incidenta ostao lakši za popriličnu svotu novca!

Zbog divljanja u noćnom klubu u Münchenu i kasnijeg fizičkog obračuna Arturo Vidal kažnjen je s 80 dnevnih dohodaka po 10.000 eura, ukupno 800.000 eura. Njegov je brat Sandrino također sudjelovao u tučnjavi, a on je dobio kaznu od 180.000 eura!

Braća Vidal su 'udruženim snagama' sredili nekoliko muškaraca u münchenskom klubu Croens krajem 2017. godine, a dvojica su teže ozlijeđena. Cijeli je incident snimljen nadzornim kamerama, a na snimci se vidi kako Arturo i Sandro zajedničkim snagama 'rješavaju problem'.

Braća se nisu pojavila na sudu u Münchenu, imaju priliku žaliti se, ali možda je bolje da to ne učine. Vidalu milijun eura ne predstavlja neki veliki iznos jer u profesionalnoj karijeri je do sada igrao za Colo-Colo, Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern i sada Barcelonu, zaradio je dovoljno.

  • +31
Finale Kupa konfederacija; Njemačka - Čile Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

No, ovakve su kazne i najučinkovitije, ipak najviše 'boli' kad se udari po džepu. A Vidalu to nije prvi put, kažnjavan je još dok je igrao za Juventus, a posebna su priča njegovi provodi i pijanstva na okupljanjima čileanske reprezentacije. Jednom je pobjegao iz kampa reprezentacije, pijan nakon ludog noćnog provoda jurio svojim Ferrarijem po Santiagu te izazvao prometnu nesreću. Nitko nije stradao, a Vidal je tada lakše ozlijeđen, ali i - izbačen iz reprezentacije. Više ga je zaboljelo tada to što ga je Čileanski nogometni savez kaznio s 500.000 eura, dok je na sudu ostao bez vozačke dozvole i - 300.000 eura. Dečko definitivno zna kako se 'sa stilom' provesti, ali i kako ostati bez milijuna eura.