MODRI PROTIV PLAVACA

[FOTO] Na putu prema Londonu, dinamovcima pala na pamet ideja odgode utakmice u Splitu

01.11.2022 u 15:02

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši u srijedu od 21 sat na Stamford Bridgeu igraju utakmicu 6. kola Lige prvaka, a Modrima protiv Chelseaja treba jednako čudo kao i na početku ovog natjecanja. Podsjetimo, tada su Čačićevi igrači slavili 1:0

Zagrebačka momčad na dnu je E skupine Lige prvaka, a trećeplasirani RB Salzburg bježi joj dva boda. Želi li Dinamo dohvatiti to treće mjesto, koje u proljetnom dijelu sezone nudi odigravanje utakmica u Europskoj ligi, u srijedu mora napraviti još jedno veliko čudo.

Za novi prolaz u europsko proljeće Ademiju, Oršiću, Petkoviću i ostalima, treba pobjeda kod Chelseaja, uz pobjedu Milana protiv Salzburga.

Naravno, nakon posljednjih posrtaja, teškog poraza od Milana, ali i gubitka bodova kod Osijeka, jasno je da se u Dinamovoj igri mora dogoditi neki 'posebni klik', jer igrači su evidentno iscrpljeni. Što fizički, što psihički.

No, kako su pričali nakon Milana, znaju što im treba, i kako se trebaju ponašati na terenu. Drugo je pitanje hoće li za to imati snage.

Jer ovaj današnji Chelsea nije isti kao i onaj iz rujna, kojeg je Dinamo srušio u Maksimiru. Doduše, Modrima na ruku ide činjenica da su Plavci osigurali prolazak skupine s prvog mjesta, ali i što ih već za vikend čeka veliki londonski derbi protiv Arsenala, pa je za očekivati da Graham Potter na momčad ipak izvede kombiniranu momčad.

  • +7
Dinamovi nogometaši otputovali su u London na utakmicu protiv Chelseaja Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Iako, i 'rezerve' Chelseaja imaju ogromnu klasu.

Ante Čačić na put je poveo 24 igrača, u Zagrebu su ostali tek Boško Šutalo i Emir Dilaver. Kod domaćih upitan je nastup našeg Matea Kovačića, koji ima manjih problema s mišićem potkoljenice.

Naravno, u dinamu su svjesni težine zadatka koji ih čeka u Londonu, ali i svjesni su da su im domaće obveze prioritet. I zato su iz maksimirskog kluba u Split, točnije u RNK Split, poslali zahtjev za odgodom utakmice 3. kola SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a koja bi se trebala igrati 9. studenog.

Čeka se 'zeleno svjetlo' iz HNS-a.

  • +36
Dinamo - Milan, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT