VeČERAS U 21 sat

Govor Ante Čačića uoči utakmice koja Dinamu otvara vrata proljeća u Europi na trenutke je zvučao kao oproštajni

02.11.2022 u 06:50

Bionic
Reading

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini E Lige prvaka ispred nogometaša Dinama je jasna situacija. Modre samo pobjeda u Londonu protiv Chelseaja (Arena Sport 1, 21 h) te pobjeda Milana protiv RB Salzburga vodi do europskog proljeća, ali u Europskoj ligi

Hrvatski prvak više nema nikakvih izgleda za plasman u osminu finala Lige prvaka, ali još uvijek može do trećeg mjesta koje vodi u Europsku ligu. Kako bi dohvatio treću poziciju, Dinamo će morati slaviti na Stamford Bridgeu, a Milan na San Siru srušiti austrijskog prvaka.

Uoči zadnjeg kola skupine E Chelsea vodi s 10 bodova, Milan na drugom mjestu ima sedam bodova, RB Salzburg je treći sa šest, a Dinamo na posljednjem mjestu ima četiri boda. Bluesi su jedini poraz u skupini doživjeli na otvaranju natjecanja u Zagrebu. No tada je na klupi sjedio Thomas Tuchel.

'Završavamo grupnu fazu natjecanja s ekipom s kojom smo i otvorili. Domaćin je apsolutni favorit, međutim oni su bili favoriti i u prvoj utakmici. Zahvaljujući toj pobjedi i tri boda Dinamo je do zadnjeg kola ostao u igri da može izboriti proljeće u Europi. Ovo je sasvim druga utakmica. Oni su tada bili na početku sezone, a mi u najboljem izdanju jer smo prije toga imali kvalifikacije', kazao je Čačić.

Strateg hrvatskog prvaka je istaknuo da je iznimno ponosan na igrače.

'Ponosan sam na igrače, na to što su napravili. Dinamo je imao možda i najveći broj utakmica od klubova koji su u Europi, u Ligi prvaka. Imali smo dobre prezentacije, ali rezultat to nije pratio. Uvijek nam je nešto falilo. Bit će prilika za analizu kada sve prođe. Sutra očekujem pun stadion, prekrasan ambijent. Očekujem i potporu naših navijača, a od igrača očekujem da pruže svoj maksimum. Ako budemo imali dobar pristup i angažman, budemo li imali ambiciju, kuražu da napravimo nešto, više onda ću biti zaista zadovoljan i držat ću da je ova polusezona što se tiče Europe zaista dobro odrađena.'

  • +7
Dinamovi nogometaši otputovali su u London na utakmicu protiv Chelseaja Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Čačić je otkrio da Modri imaju određenih problema sa sastavom.

'Imamo i malih poteškoća, ne znam hoćemo li moći računati na Mišića koji je ostao u hotelu i nije došao na trening, vidjet ćemo što će biti sa Šutalom. Dilaver je ostao kod kuće jer ima problema s trbušnim zidom', poručio je Čačić.

Susret između Chelseaja i Dinama na rasporedu je u srijedu na stadionu Stamford Bridge s početkom u 21 sat (Arena Sport 1).

Najatraktivniji sportski sadržaj je na MAXtv-u! Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija OVDJE.