liga prvaka

Trener Red Bull Salzburga je biranim riječima govorio o Dinamu, a onda je posebno istaknuo dva 'modra' nogometaša

04.10.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra (srijeda, 18.45 sati) u Salzburgu protiv Red Bulla igraju utakmicu 3. kola Lige prvaka. Susret je najavio trener 'bikova' Matthias Jaissle

Red Bull Arena u Salzburgu je gotovo neosvojiva utvrda jer 'bikovi' pred svojim navijačima za poraz u službenim utakmicama ne znaju još od veljače 2021. godine. Tada su izgubili 2:0 od Villarreala u uzvratu šesnaestine finala Europske lige.

Nakon toga je Red Bull na svom terenu nanizao čak 39 utakmica u svim natjecanjima bez poraza! A sada im u goste stiže Dinamo o kojem trener Matthias Jaissle govori biranim riječima.

'Nemojmo se zavaravati, ove dvije utakmice bit će odlučujuće. Očekujem ravnopravne utakmice bez izrazitih favorita... Mislim da je Dinamo snažna momčad, pobijedili su Chelsea, dominiraju u svojoj ligi. Dugi su niz godina prvaci, pa vjerujem kako će to biti izjednačena utakmica, ali mi želimo bodove u tom ogledu. Vjerojatno će sitnice odlučivati o pobjedniku. Moramo paziti na prekide, to se uvijek kažnjava u Ligi prvaka. Treba obratiti pažnju na obranu, Dinamo je odličan u tranziciji, bit ćemo spremni na to', kazao je Jaissle te još jednom istaknuo:

'Nisam baš miljenik toga da se već nakon dva kola priča o tablici i o tome tko će proći dalje, ali sigurno će ova dva susreta imati ključnu ulogu u tom smjeru. I Dinamo će biti prilično motiviran, tko tu uzme više bodova, može se nadati europskom proljeću.'

  • +30
Milan - Dinamo, 2. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Kojeg bi igrača Dinama Jaissle posebno istaknuo, možda i doveo u redove svoje momčadi?

'Istina, Dinamo ima dosta zanimljivih igrača, ali oni su vjerojatno malo prestari za naše skaute, haha. Ali da kojim slučajem tražimo starije i iskusnije igrače, sigurno bi nam bili zanimljivi Petković i Oršić, to su igrači koji rade razliku na terenu. Ali, ja sam presretan sa svojom momčadi', kazao je trener Salzburga koji u svojim redovima ima sjajnog slovenskog napadača Benjamina Šeška (19) kojeg mnogi uspoređuju s Erlingom Haalandom.

'Onda ne bih imao ništa protiv da i Šeško sutra zabije tri gola', uz osmijeh je zaključio trener Salzburga Matthias Jaissle.

  • +10
Trening, NK Dinamo uoči utakmice Lige prvaka protiv Red Bull Salzburg Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic