TANGO 12 FINALE

Ovo je lopta s kojom se igra na EURU 2012.

10.05.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Mjesec dana prije početka, adidas je uz pomoć Ikera Casillasa, kapetana Španjolske i Real Madrida, predstavio službenu loptu za finale Europskog prvenstva u nogometu u Ukrajini i Poljskoj - Tango 12 Finale

Adidas Tango 12 Finale je moderna interpretacija klasičnog Tango dizajna, koji se proslavio na svjetskim i europskim prvenstvima tijekom 1980-ih, a sadrži boje zemalja domaćina EURA, Ukrajine i Poljske, a simbolizira glavna obilježja nogometa – zajedništvo, suparništvo i strast.

Nikada prije niti jedna adidasova lopta nije prošla tako temeljita testiranja - adidas je Tango 12 Finale razvijao pune dvije godine, provodeći kvalitativna istraživanja u čak osam zemalja, u kojima su sudjelovali brojni vrhunski klubovi, nacionalni savezi i igrači.

Iker Casillas s loptom

Mjesec dana prije početka EURA, predstavljanjem lopte Tango 12 Finale adidas je započeo virtualnu turneju 'Road to the Final' putem koje će fanovi moći osvajati ulaznice za utakmice na europskom prvenstvu.

Nakon Madrida, lopta će virtualno 'proći' kroz sve zemlje sudionice - u svakoj zemlji će lokalna nogometna zvijezda staviti svoju sliku s loptom na Facebook i Twitter, a fanovi će svojim komentarima, 'like-ovima' i 'tweetovima' ulaziti u izvlačenje za nagrade.

Hrvatski ambasador u sklopu turneje za loptu Tango 12 Finale bit će Ivan Rakitić. Više o natjecanju na www.facebook.com/adidasfootball ili putem Twittera na @adidasfootball.