DANAS - 20.45 SATI

Ovo je Hajdukovih prvih 11 s kojima trener Valdas Dambrauskas traži malo nogometno čudo kod Villarreala

18.08.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka večeras (20.45 sati) u Valenciji igraju prvu utakmicu posljednjeg pretkola Konferencijske lige protiv Villarreala, a trener Valdas Dambrauskas ostao je tajanstven oko sastava pa je medijima preostalo da kao uvijek nagađaju

Hajduk nikada nije pobijedio u Španjolskoj, a u dosadašnjih pet susreta sa španjolskim klubovima – dva puta Valencijom, Atletico Madridom, Deportivom i Mallorcom - nije uspijevao proći dalje.

'Ovo je jedan od najvećih izazova s kojima se susrećemo. Naša namjera je igrati hrabro, ne skrivati se, dati 100 posto svojih mogućnosti i pokazati zajedništvo. Ako svi daju sve od sebe već smo napravili veliku stvar. To sam rekao igračima', izjavio je Dambrauskas i dodao:

'Na ovu utakmicu ne gledamo kao na pritisak već kao na priliku. Cilj nam je ispuniti plan, a kada se on ispuni, obično dođe rezultat.'

U Valenciju su doputovali oporavljeni napadač Nikola Kalinić i veznjak Marco Fossati, no Dambrauskas je dao do znanja da bi obojica mogli biti na klupi za pričuve.

Tko će dobiti priliku od prve minute nije rekao, ali prema zadnjim informacijama prvih 11 bi trebalo biti: Kalinić – Mikanović, Borevković, Awaziem, Melnjak – Grgić, Vuković, Krovinović – Sahiti, Livaja, Biuk.

  • +19
Trening Hajduka uoči Villarreala Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

U suparničkom taboru s respektom gledaju na Hajduk…

'Susrećemo se s protivnikom koji ima povijest i sadašnjost. Njegovi igrači s puno želje ulaze u ove utakmice. Zbog toga ih poštujemo te smo se savjesno pripremali za njih. Veliku sam važnost pridao tome da naši igrači budu maksimalno predani i da dobro treniraju. Želim da ova utakmica bude nastavak onoga što smo dosad ostvarili. Bit će to stoga veliki ispit za nas', napomenuo je trener domaćina Unai Emery.

Inače, zbog radova na stadionu u Vila-realu utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenoj Valenciji.