ATENA, 20.45 SATI

Ovo je Dinamovih 11 za senzaciju u Ateni; Bišćan i dalje bez jednog od najboljih...

19.08.2023 u 07:58

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras gostuju na OPAP Areni u Ateni te će od 20.45 sati (MAXSport 1, MAXtv) loviti prednost AEK-a od 2:1 iz prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka

Grčki je prvak u utorak u Zagrebu svladao hrvatskog prvaka. AEK se pokazao kao klasna momčad te je odličnim drugim poluvremenom stjerao Dinamo u kut i stigao po pobjede 2:1, odnosno prednosti uoči uzvratnog dvoboja. No da stvar bude gora po Dinamo, taj će se ogled igrati na AEK-ovom stadionu, pred punim tribinama 'nabrijanih' navijača, a oni će željeti osvetu za svog preminulog prijatelja, stradalog prošlog tjedna u okršaju s Bad Blue Boysima.

Na veliku žalost svih, policija još uvijek nije obznanila od čije ruke. Ali nelagoda se osjetila na svim razinama, pa čak i najvišim klupskima, jer AEK-ovi čelnici nisu htjeli apsolutno nikakav, osim protokolarni, sastanak s čelnicima Modrih. I ta je psihoza utjecala na igrače.

Ipak, još više na Dinamove igrače, koji su odigrali odlično prvo poluvrijeme te zaslužili više od vodstva 1:0, utjecao je pad u igri tijekom drugog poluvremena. Trener Bišćan demantira da taj pad ima veze s kondicijskom spremom njegovih igrača, ali evidentno je da se taj problem ponavlja iz utakmice u utakmicu. Odnosno da Dinamo od 60. minute 'lagano tone'.

Bišćan je nakon prve utakmice prvi put prilično otvoreno kritizirao rad uprave kluba jer se nije potrudila omogućiti treneru što širi i što kvalitetniji kadar.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Uoči te prve utakmice dogodio se problem i s virozom Martina Baturine, o čijim igrama Dinamo itekako ovisi. A kako sada stvari stoje, Baturina neće biti spreman za svih 90 minuta ni u večerašnjoj utakmici. Jednako zabrinjavajuće je to što niti Mišić, a niti Špikić nisu sasvim fit, odnosno vukli su sitne probleme još od utorka.

'Martin Baturina nije u najboljem stanju, prati ga nekakva viroza, temperatura, pomalo trenira. Vidjet ćemo situaciju. Nisu svi trenirali nakon utakmice. Što se tiče načina igre, to ćemo još odlučiti, vidjet ćemo koga ćemo imati na raspolaganju... Nadam se da će Mišić i Špikić biti spremni', rekao je Bišćan uoči dolaska u Atenu.

Dakle, ako se možemo poigrati, onda bi Dinamov sastav za ovu utakmicu mogao izgledati identično onom za prvi susret. A to znači, osim naravno ako Baturina ne dobije kakvu specijalnu vitaminsku injekciju, da bi na teren mogla istrčati ova 11-orica.

Vjerojatni sastav: Livaković - Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Mihajličenko - Ljubičić, Bulat, Mišić - Špikić, Ivanušec - Petković.

Sažetak utakmice Dinamo - AEK 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport