HRVATSKI TRENER

Nekad je nosio dres AEK-a, a o Dinamovom porazu kaže: Ne znam što se dogodilo...

16.08.2023 u 05:47

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 3. pretkola Lige prvaka doživjeli poraz 1:2 od AEK-a. I to pred svojim navijačima. Prema tome, jasno je da će se Modri u uzvratu u Ateni (subota, 20.45 sati, MAXSport 1) morati 'baciti na glavu', jer grčki je prvak pokazao klasu i snagu. No dokle god ima izgleda, Bišćanova se momčad ne smije predavati

Pred Dinamom je teška misija. Na vrućem gostovanju kod AEK-a u subotu će Modri loviti gol zaostatka. Osim opasnog suparnika na terenu, s tribina će im 'puhati za vratom'.

A kakva zna biti AEK-ova navijačka podrška, jako dobro zna Goran Tomić, danas trener, a svojevremeno igrač ovog grčkog kluba.

Naravno, s obzirom na to da je trenutno bez posla, Tomić prati sve što se događa na nogometnim terenima, a iz rodnog mu Šibenika prenio nam je dojmove o viđenom s maksimirskog travnjaka.

'Utakmica s dva lica. Dinamu je pripalo prvo poluvrijeme, AEK-u drugo. Dinamo je u prvom poluvremenu ostvario dominaciju na sredini terena, imao je tri radna vezna koji su davali ritam igri, oduzeli su bezbroj tih tzv. drugih lopti, bili su mirniji u odigravanju. Dinamo u prvom poluvremenu nije imao slabije točke, osim te jedne izgubljene lopte Moharramija. A koliko je dobro bilo prvo poluvrijeme, jasno je iz činjenice da se AEK gotovo nije vidjelo. AEK je pokušavao izaći visoko i pritisnuti. Međutim Dinamo je bio miran na pasu, razigravao je preko golmana, Petković se spuštao kao četvrti vezni, kao neki 'target igrač'. Svaku loptu koja je išla na njega prebacio je na dio terena koji je pripadao AEK-u. Petković je ili zadržao loptu, ili iznudio neki faul, ili razigravao suigrače. Sve se odvijalo na polovini AEK-a. Šteta jedino što Dinamo nije bio još mirniji u toj zadnjoj trećini i da s većim brojem pogodaka okruni nadmoć. Posebice se pamti onaj Mikhajličenkov promašaj s kraja prvog dijela', iz trenerskog kuta komentirao je 46-godišnji nogometni stručnjak.

>> Dio Sjevera prazan, minutu šutnje odradili, a onda je zagrmilo: Muku muče da nas spriječe...

Nažalost, u drugom dijelu posve drugačija slika.

'Da, zbilja ne znam što se dogodilo. U drugom poluvremenu totalno drugačija slika. Dinamo kao da je nestao s terena. Pogotovo tih prvih 15, 20 minuta nastavka AEK je bio puno angažiraniji i puno odlučniji. Gol je primljen nakon jedne izgubljene lopte. To je ustvari bila najjača strana AEK-a, reakcija poslije izgubljene lopte. Stvarno su opasni u kontranapadima. Trener Bišćan pokušavao je izmjenama podignuti ritam. Međutim imao sam osjećaj da su sve zamjene koje je napravio AEK podigle nivo igre grčkog prvaka dok Dinamo nije puno dobio promjenama. Gol je visio u zraku. Šteta da je Dinamo primio gol u samoj završnici utakmice, ali prema svemu viđenom u drugom dijelu, AEK je zasluženo okrenuo rezultat.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pred Bišćanom i igračima bit će zahtjevan posao. Jer već za četiri dana nova je utakmica. Ovog puta pred 'napaljenim' Grcima. A vi jako dobro znate kakvog su oni temperamenta.

'Znam, da. Jesu glasni, pomalo fanatični. No Dinamo ima svoje šanse u uzvratu jer je pokazao da može parirati Grcima. Ako bude odigrao većinu utakmice kao što je odigrao prvo poluvrijeme, onda ima svoje izglede. Treba se psihički opraviti, regenerirati tjelesno i mentalno, i s vjerom u pobjedu otići u Atenu. Sigurno da će Dinamo dočekati paklena atmosfera, ali odigrali su Modri bezbroj ovakvih utakmica, tako da treba biti pozitivan i vjerovati da se može doći do pobjede', zaključio je Tomić.

Nadajmo se samo da će Bišćan uspjeti dio ovih razmišljanja prenijeti na igrače. Jer dokle god se igra, a igra se još najmanje 90 minuta, Dinamo svoju priliku treba tražiti.

Sažetak dvoboja Dinamo - AEK Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +4
Bakljada Boysa protiv AEK-a Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL