ključni čovjek

Ovo je čisti dokaz koliko Ljubičić trenutno znači Rogeru Federeru!

29.01.2018 u 19:28

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić svoju je impresivnu trenersku karijeru uz Rogera Federera upotpunio trijumfom u nedjelju na Australian Openu, a suze dok ga je spominjao u pobjedničkom govoru, kao i zagrljaj u svlačionici potvrđuju koliko je bio bitan za ponovni procvat teniskog velikana...

Kada je tijekom 2016. godine Ivan Ljubičić postao dio stručnog stožera Rogera Federera malotko je vjerovao da bi se posrnuli Švicarac mogao vratiti u svjetski vrh, posebno nakon što je zbog ozljede odlučio propustiti pola teniske sezone.

  • +56
Australian Open, finale, Marin Čilić - Roger Federer Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toru Hanai

No, uz Ljubičića je švicarski velikan doživio svoju drugu mladost, a teniski stručnjaci poput Matsa Wilandera smatraju da ovih dana igra najbolji tenis u životu.

Zajedno su osvojili dvaput Australian Open i jednom Wimbledon, a tome pridodali još i titule u Miamiju, Halleu, Indian Wellsu, Baselu i Šangaju.

Autor: Youtube

Da je 36-godišnji osvajač rekordnih 20 Grand Slam titula definitivno svjestan koliko je u njegovoj dobi bitno biti okružen pravim stručnjacima pokazao je tijekom pobjedničkog govora kada se rasplakao zahvaljujući Ivanu Ljubičiću, Severinu Luthiju, svojoj supruzi i ostalima koji čine njegov trenerski stožer.

Ivan se pak nikad ne gura u prvi plan i malo toga otkriva na društvenim mrežama o svojoj suradnji s Federerom te se rijetko hvali poslom iz snova putem medija, no jedan emotivni detalj ipak je otkrio na Twitteru.

Riječ je o zagrljaju s Rogerom u svlačionici nakon osvojene titule u Melbourneu, a osjećaj u tom trenutku nazvao je neopisivim.

Federer ga sigurno ne bi grlio da nije itekako svjestan koliko je uz Ljubičića popravio svoj servis, bekhend i taktičku pripremu mečeva, a njihova suradnja zasigurno će se nastaviti do samog kraja karijere po mnogima najvećeg tenisača svih vremena...