IZBACILO GA IZ TAKTA

Je li zbog ove situacije Čilić 'pukao' i propustio priliku šokirati Federera?

28.01.2018 u 16:19

Bionic
Reading

Marin Čilić u tijesnom je meču izgubio od Rogera Federera u finalu Australian Opena, a ključni trenuci dogodili su se na početku petog seta kada je naš tenisač imao inicijativu, ali jedan sretan poen sve je preokrenuo...

Čilić zaista može biti ponosan na svoj nastup u finalu prvog Grand Slam turnira godine u Melbourneu, jer uspio je Rogera Federera namučiti kao niti jedan drugi protivnik i natjerati ga da do pobjede dođe tek u petom setu.

  • +56
Australian Open, finale, Marin Čilić - Roger Federer Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toru Hanai

No, 29-godišnji hrvatski tenisač može biti i malo nezadovoljan, jer imao je protivnika na konopcima početkom odlučujućeg seta i činilo se da će šokirati favoriziranog Švicarca i preoteti mu titulu.

Međutim, u trenucima kad je dominirao uspio ga je jedan poen potpuno izbaciti iz takta, u prvom gemu petog seta. Tada se Federer jedva spašavao da mu Čilić ne uzme servis, a onda je jedan njegov bekhend uz mnogo sreće u vrlo čudnoj putanji sletio na samu liniju (na videu poen počinje oko 11:40).

Autor: Youtube

Marin je tražio provjeru koja mu nije pomogla i nakon toga više nije bio isti igrač na terenu. Zahvaljujući nervoznoj igri izgubio je zatim svoj servis pa kasnije još jednom i Federer je s lakih 6:1 došao do 20. Grand Slam titule.

'Prvi gem petog seta je, više-manje, bio ključan. Nisam iskoristio svoje prilike za break, izgubio sam servis u sljedećem gemu i tu mi je pobjegla pobjeda,' priznao je i sam Marin Čilić na press konferenciji nakon susreta.

Da taj Federerov 'krumpir' nije sretno dirao liniju, tko zna kako bi meč završio...

Autor: Youtube