SLAŽETE LI SE

Ovo je bilo najboljih 10 nogometaša sezone!

17.07.2014 u 20:42

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je imena desetorice kandidata u izboru za najboljeg igrača u sezoni 2013/14...

Na popisu su četvorica nogometaša Bayerna i dvojica iz europskog prvaka Real Madrida, ali među njima nije naš Luka Modrić. Predstavnici Bayerna su Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer i Arjen Robben, dok su kandidati iz redova Reala Angel di Maria i Cristiano Ronaldo. U konkurenciji su i Diego Costa koji je prošlu sezonu proveo u Atletico Madridu, ali je nedavno prešao u Chelsea, pa član Monaca James Rodriguez koji je oduševio u dresu Kolumbije na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, zatim uvijek prisutni Barcelonin genijalac Lionel Messi, te kontroverzni Luis Suarez koji je prije nekoliko dana dres Liverpoola zamijenio Barceloninim.

Novinarski žiri iz svih zemalja članica UEFA-e davao je bodove petorici igrača po svome izboru, a na temelju njihovih glasova je formirana lista od desetorice kandidata. Isti će žiri odlučivati o trojici finalista čija će imena biti poznata 14. kolovoza. Pobjednik će, pak, biti proglašen 28. kolovoza.


Među igračima koji su dobivali glasove novinara je i naš Ivan Rakitić koji je u izboru završio na podjeli 28. mjesta.

Kandidati za UEFA-ina igrača sezone 2013/14:

Diego Costa (Španjolska, Atletico/Chelsea), Angel di Maria (Argentina, Real Madrid), James Rodriguez (Kolumbija, Monaco), Philipp Lahm (Njemačka, Bayern), Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Thomas Müller (Njemačka, Bayern), Manuel Neuer (Njemačka, Bayern), Arjen Robben (Nizozemska, Bayern), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid), Luis Suarez (Urugvaj, Liverpool/Barcelona)