maroko je spreman

Ovo je 26 izabranih prvog protivnika Vatrenih na SP: Walid učinio ono što Vahid nije, vratio je Hakima Ziyecha

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 10.11.2022 16:20
  • Objavljeno 10.11.2022 u 16:20
Bionic
Reading

Izbornik marokanske nogometne reprezentacije Walid Rekraki objavio je popis od 26 igrača na koje računa za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

Svakako najvažnija vijest iz tabora prvog hrvatskog suparnika u F skupini je povratak Hakima Ziyecha. Napadač Chelsea je dugo bio izvan reprezentacije zbog sukoba s bivšim izbornikom Vahidom Halilhodžićem.

BiH stručnjak je u svibnju smijenjen, a umjesto njega momčad je preuzeo 47-godišnji Regragui što je otvorilo vrata povratku najveće marokanske zvijezde u nacionalnu vrstu.

Halilhodžić je postao prvi trener u povijesti koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije mu je to uspjelo i s Obalom Bjelokosti, Alžirom i Japanom, no zanimljivo samo je Alžirce vodio na World Cupu dok je u Japanu, Obali Bjelokosti, te Maroku dobio otkaz uoči smotre najboljih.

"Naporno smo radili na ovom popisu, to je najbolja moguća postava za obranu naših boja. Nadamo se da će svaki Marokanac biti iza nas i podržati nas," rekao je izbornik Regragui.

Maroko je do sada pet puta sudjelovao na svjetskim prvenstvima, a samo je 1986. prošao skupinu ispavši u osmini finala.

Na SP-u u Katru otvaraju protiv Hrvatske 23. studenog, četiri dana kasnije igrat će protiv Belgije, a posljednji nastup u skupini imat će 1. prosinca protiv Kanade.

POPIS:

VRATARI: Yassine Bounou (Sevilla), Munir El Kajoui (Al Wehda), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca)

BRANIČI: Nayef Aguerd (West Ham United), Yahia Attiat Allah (Wydad Casablanca), Badr Benoun (Qatar SC), Achraf Dari (Stade Brest), Jawad El Yamiq (Real Valladolid), Achraf Hakimi (Paris St Germain), Noussair Mazraoui (Bayern Munchen), Romain Saiss (Bešiktaš)

VEZNJACI: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Selim Amallah (Standard Liege), Bilal El Khannouss (Racing Genk), Yahya Jabrane (Wydad Casablanca), Azzedine Ounahi (Angers), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria)

NAPADAČI: Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Soufiane Boufal (Angers), Ilias Chair (Queens Park Rangers), Walid Cheddira (Bari), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Abde Ezzalzouli (Osasuna), Abderrazak Hamdallah (Al Ittihad), Amine Harit (Olympique Marseille), Hakim Ziyech (Chelsea).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal