VRATIO STARI SJAJ

Ovakvoj čaroliji zaboravljenog talenta nitko se nije nadao!

29.09.2015 u 13:52

Bionic
Reading

Nakon pet blijedih godina u Premiershipu, Hatem Ben Arfa vratio se u Francusku i igra briljantno u dresu Nice, a dobru igru okrunio je ove nedjelje fantastičnim golom protiv St. Ettienea...

Francuski 28-godišnji ofenzivni veznjak tuniskog podrijetla jedan je od onih kojima su proricali blistavu budućnost, no nikad se nije uspio afirmirati do kraja i postati jedna od najvećih nogometnih zvijezda.

Otišao je Ben Arfa 2010. godine iz Marseillea u engleski Newcastle za koji je imao tek nekoliko zapaženih nastupa, a u pet godina na Otoku nije se proslavio i odlučio se ove sezone vratiti u Le Championnat, u redove Nice.

Malotko se nadao da će Ben Arfa na Azurnoj obali pronaći svoju najbolju formu i to čim je zaigrao za Nicu. Nakon osam odigranih kola vodeći je strijelac Le Championnata sa šest postignutih golova. U posljednje dvije utakmice njegov klub je briljirao, 6:1 protiv Bordeauxa i 4:1 kod St. Ettienea govori dovoljno, a Hatem je na obje utakmice zabio po dva pogotka.

Posebno impresivan bio je gol koji je zabio u nedjelju u gostima kod drugoplasirane ekipe u lige, kada je u slalomu prošao cijelu obranu St. Ettienea i zatim precizno poentirao. Francuski L'Equipe odmah ga je usporedio s Messijem.


'Ne, to je bio Hatem Ben Arfa. Messi ima svoje kvalitete, ja svoje. To se ne može usporediti,' uz smiješak je ponosno komentirao momak koji ponovo kuca na vrata francuske reprezentacije.

'Što se golova tiče, to je posao nas u napadu. Sretan sam i uživam. Igrali smo tečno i dobivao sam lopte u dobrim pozicijama. Užitak je trenirati s ovim igračima, a posebno kada ovako igramo,' zaključio je Ben Arfa koji s amibicioznom Nicom želi izboriti plasman u Europu sljedeće sezone. Klub je zahvaljujući Euru 2016. dobio novi stadion Allianz Riviera s 35 tisuća sjedećih mjesta i definitivno kreće u uspon prema vrhu Le Championnata u kojem je znao iznenaditi čak i PSG prethodnih godina...