ZAVRŠNI OKRŠAJ

Ovako Đoković može odmah pokvariti veselje Andyja Murrayja!

07.11.2016 u 11:43

Bionic
Reading

Andy Murray možda je ovog ponedjeljka prvi put u karijeri postao prvi tenisač svijeta, no Novak Đoković još uvijek ima šansu preoteti mu tron i završiti godinu kao broj jedan...

Škotski 29-godišnji tenisač u Parizu je prošli tjedan osvojio četvrti turnir u nizu i tako u velikom stilu preuzeo prvo mjesto na ATP-ovoj ljestvici, prvi put u karijeri.

Čestitke Murrayju stizale su ovih dana sa svih strana, a prednost koju je izgradio pred Đokovićem od 405 bodova je obećavajuća, no sezona još nije završila i srpski tenisač još uvijek ima priliku završiti godinu na prvom mjestu, i to treći put.

Na rasporedu je još samo jedan turnir, ATP Finals Masters u Londonu sljedeći tjedan, na kojem pravo nastupa ima samo najboljih osam tenisača svijeta. Igra se po skupinama i svaka pobjeda vrijedi 200 bodova, ulazak u finale 400, a trijumf u njemu 500 bodova.

Dakle, pobjednik Londona može skupiti najviše 1500 bodova, a finalist 1000. Prema tome, Đoković sam odlučuje o svojoj sudbini i u slučaju pet pobjeda u nizu sezonu će završiti s 95 bodova ispred Murrayja.

Đoković može prestići Murrayja i kao finalist ako Škot ispadne u skupini ili u polufinalu s dvije pobjede prije toga, a u ne pretjerano vjerojatnom scenariju Novak čak i ulaskom u polufinale može do broja jedan ako Andy izgubi sve mečeve u Londonu.

U svakom slučaju, ništa nije riješeno na teniskom vrhu, a biti prvi tenisač svijeta na kraju sezone puno više vrijedi nego usred nje. Zato će bitka na ATP Finals Mastersu biti žestoka, no mi se nadamo da će jednom ili obojici pokvariti račune naš Marin Čilić jer je u odličnoj formi i zasluženo je osigurao svoje mjesto na završnom turniru...