za naježiti se

Ovakav govor može održati samo Zlatan Ibrahimović, a sve je zaključio okretanjem stola. Ipak, u svom nastupu zaboravio je jednog Hrvata....

23.05.2022 u 22:03

Bionic
Reading

Nogometaši Milana nisu napravili krivi korak u posljednjem 38. kolu Serie A. Slavio je Milan u gostima kod Sassuola 3:0 te je proslavio 19. naslov prvaka u svojoj povijesti

Početkom 2020. godine, kada je u Milanu radio i Zvonimir Boban, među crveno-crne vratio se Zlatan Ibrahimović. I nije dugo trebalo da zaludi navijače. Već u toj polusezoni zabio je deset golova.

Prošle sezone, u kojoj j epropustio gotovo polovinu prvenstvenih utakmica, zabio je 15 golova, a Milan je stigao do naslova viceprvaka.

Ove je sezone u 23 prvenstvene utakmice zabio 'tek' osam golova, ali je bio itekako važan dio Piolijeve ekipe koja je napokon dočekala naslov. A zanimljivo Milan je ga čekao još od 2011. godine, odnosno od vremena kada je Ibrahimović u prethodnom mandatu nosio crveno-crni dres.

Legendarni napadač, danas 40-godišnjak, nakon ulaska u svlačionicu okupio je sve igrače, zamolio za tišinu i pozornost te održao kratki motivacijski govor.

Prvo je naglasio da to nije njegov oproštaj od nogometa, zatim se zahvalio svim igračima, a zatim i klupskim čelnicima te jasno poručio da je cijela Italija zapravo Milan. Spomenuo je sve, Maldinija, Massara i Gazidisa, odnosno sve osim našeg Zvonimira Bobana, koji je imao veliku ulogu pri njegovom povratku u Milan.

'Svi se skupite. Smirite se, momci. Neću se oprostiti od vas. Od prvog dana otkako sam stigao, malo je tko vjerovao u nas, ali kad smo shvatili da se trebamo žrtvovati, boriti, vjerovati i raditi, kad se to dogodilo, postali smo momčad. A momčad može ostvariti ono što smo mi napravili. Sad smo prvaci Italije'.

'Ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i slavite poput šampiona jer AC Milanu ne pripada Milano, njemu pripada Italija', rekao je Ibra, a u pozadini mu je zapljeskao i veliki Paolo Maldini.

Nakon toga jedino kako je mogao dodatno 'zapaliti' suigrače bilo je okretanje stola. To je i napravio.