svaka mu čast

Ovaj podatak otkriva svu nogometnu vrijednost Marija Mandžukića; to je pošlo za nogom njemu i još samo četvorici igrača svjetske klase

04.09.2021 u 10:36

Bionic
Reading

Iako je već u godinama kada ovakva odluka nije iznenađujuća, u petak je sve ljubitelje nogometa ipak zatekla vijest kako se 35-godišnji Mario Mandžukić odlučio na igračku mirovinu

Još do prije koji dan pisalo se kako bi Mario Mandžukić bio pojačanje za mnoge klubove svijeta, ali od petka ta je mogućnost postala - prošlost.

Naime, ovaj bivši hrvatski reprezentativac, koji se od nacionalnog dresa oprostio finalom svjetskog prvenstva 2018. godine, u kojem je i zabio gol Francuzima, odlučio je reći - dosta - te je otišao u igračku mirovinu.

Naravno, mnogi su ostali tužni jer iako u godinama, sigurni smo da bi Mandžukić svojom borbenošću i beskompromisnim angažmanom mogao još dosta toga pokazati na nogometnim terenima.

Međutim, odluku je donio, baš kao i te 2018. godine, kada je rekao 'zbogom' hrvatskoj reprezentaciji.

Klubovi za koje je igrao posvetili su mu zahvale, izvlače se neki najzanimljiviji detalji i golovi iz njegove karijere, a posebno je dojmljiv jedan podatak, koji ga svrstava među svjetske nogometne besmrtnike. I stavlja uz bok nekim od najvećih svjetskih nogometaša. Točnije, među njih petoricu kojima je to pošlo za nogom.

Jer Mandžukić je uz Gerda Müllera, Zinedinea Zidanea, Zoltana Czibora i Ferenca Puškaša, uspio zabiti golove u finalu svjetskog prvenstva ali i finalu Lige prvaka.