reakcije na umirovljenje

Ovako su se neki od najvećih svjetskih klubova sjetili Marija Mandžukića; nije ni čudo jer gdje god je igrao, igrao je sa srcem

03.09.2021 u 21:24

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski napadač Mario Mandžukić u petak je objavio završetak svoje igračke karijere u dobi od 35 godina.

Mandžukić je imao bogatu klupsku karijeru tijekom koje je nosio dres Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atletica i Juventusa, da bi proljetni dio prošle sezone proveo u Milanu.

S Dinamom je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske te dva Kupa, s Bayernom po dva naslova prvaka Njemačke i Njemačka kupa te Ligu prvaka, a s Juventusom četiri naslova prvaka Italije uz tri Talijanska kupa.

Naravno, gdje god je igrao, bio je obožavan od strane navijača, zbog svoje srčanosti, požrtvovnosti i nevjerojatne želje za pobjedom. Možda ga neki treneri i nisu voljeli, ali to mu nije smetalo, jer uvijek je ostavljao 'srce na terenu', pa nije ni čudno da su se tijekom večeri mnogi odlučili zahvaliti 'Super Mariju'.

'Zajedno smo doživjeli sjajnu pustolovinu. Bilo je predivno biti dijelom tvog putovanja. Hvala ti na svemu što si nam dao i sretno u budućnosti', objavili su iz Juventusa.

'Sretna mirovina, Mario Mandžukić! Snaga, efikasnost, želja da uvijek daješ najbolje na terenu. Činjenica: Mario je sudjelovao u akciji za 32 gola u 60 utakmica za Wolfsburg', napisali su na twitter profilu Vukova.

'Kad je u ljeto 2007. godine parafirao ugovor s Dinamom na predstavljanju je samouvjereno poručio: 'O ovome sam sanjao od malih nogu. Dinamo osvaja trofeje, a to je i moj cilj, jer i ja sam fajter. Pucam visoko!', dio je poruke kojom su se suradnje s Mandžukićem prisjetili u Dinamu.