NEVJEROJATAN NIZ POBJEDA

[FOTO] Ovaj čovjek je čudo prirode! Srušio je vlastiti svjetski rekord u bacanju kugle za koji se mislilo da ga je nemoguće nadmašiti

Bionic
Reading

Dvostruki olimpijski prvak u bacanju kugle, Amerikanac Ryan Crouser, oborio je u subotu vlastiti svjetski rekord na dvoranskom natjecanju Millrose Games u New Yorku s hicem od 23.38 metara

Amerikanac je bacio centimetar bolje od svog prethodnog svjetskog rekorda, postavljenog na otvorenom 18. lipnja 2021. na američkim olimpijskim kvalifikacijama u Eugeneu (23.37), a oborio je i 31 godinu star dvoranski rekord Amerikanca Randya Barnesa (23.12).

Crouser (29) je na stadionu Armoryu na Manhattanu u prvom pokušaju prestupio, u drugom bacio rekord, a zatim je u pretposljednjoj rundi seriji bacio 22.76 metara, što je treće najbolje bacanje u dvorani u povijesti.

Čest gost zagrebačkog mitinga, rekord je proslavio s kaubojskim šeširom na glavi,a u subotu je potpisao svoju 29. uzastopnu pobjedu. Crouser nije poražen od nevjerojatnog natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Dohi u listopadu 2019, kada je ostao iza svog sunarodnjaka Joea Kovacsa.

Svjetski naslov mu jedini nedostaje u karijeri, a imat će priliku to učiniti popuniti ovog ljeta na američkom tlu u Eugeneu, u svojoj rodnoj državi Oregon.

  • +3
Ryan Crouser na Hanžeku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL