ODGOĐEN VATERPOLSKI EURO

Ova se odluka LEN-a očekivala, ali mnogi su zgroženi objašnjenjem

02.11.2023 u 23:52

Bionic
Reading

Europsko vaterpolsko prvenstvo koje se u siječnju 2024. trebalo održati u Izraelu je odgođeno, objavila je Europska organizacija vodenih sportova (LEN).

Europsko prvenstvo na kojem je Hrvatska trebala braniti zlato osvojeno prošle godine u Splitu, trebalo se održati u Netanyji od 3. do 16. siječnja iduće godine.

'Nakon nedavnih terorističkih napada na Izrael i nakon opsežnih sastanaka između European Aquatics i Izraelskog vaterpolskog saveza, obje su se institucije složile da će biti nemoguće ugostiti Europsko prvenstvo u vaterpolu u izraelskoj Netanyi, kako je planirano u siječnju 2024.', navodi se u priopćenju LEN-a.

'Trenutačno se istražuju različite opcije vezane uz kvalifikacijski proces za sljedeće Svjetsko prvenstvo u vaterpolu koje će se održati u veljači u Dohi. European Aquatics želi iskoristiti ovu priliku i još jednom oštro osuditi one koji su odgovorni za terorističke zločine nad izraelskim građanima, te im izražava našu podršku i suosjećanje u ovom teškom trenutku', stoji u priopćenju.

Doduše, mnogi su odmah primjetili da se LEN ni u jednoj rečenici nije osvrnuo na nevine palestinske žrtve u Gazi, već samo i jedino 'izraelske žrtve'.

Hrvatska je zlato osvojila slavljem protiv Mađarske u splitskoj Spaladium Areni, a gdje i kada će ga braniti još se ne zna.