ALEX FERGUSON:

'Ova momčad Uniteda je najbolja koju sam trenirao'

19.03.2009 u 12:54

Bionic
Reading

U poduljem intervjuu za engleske medije, najdugovječniji trener Manchester Uniteda sir Alex Ferguson objasnio je kako je ova momčad 'crvenih vragova' najbolja u njegovih 22 godine na Old Traffordu te je obznanio da ne namjerava uskoro u penziju

Iza Manchester Uniteda ove sezone već su dva osvojena trofeja – svjetsko klupsko prvenstvo te Liga kup, a u ovom trenutku najbliži je i osvajanju prvenstva. A nemojmo smetnuti s uma da je i u polufinalu FA kupa i četvrtfinalu Lige prvaka.

'U kup natjecanjima trebate biti najbolji u dotičnom trenutku, ali i da imati mrvicu sreće', započeo je Ferguson razgovor za magazin New Satesman.

'Mogu reći da je ova momčad koju sada imam najbolja otkad sam u Unitedu. U svakoj utakmici imam pouzdanja u njih. U ovom trenutku, svaki naš napad opasnost je po protivnika, a također naša obrana i srednji red stvaraju opasnost.'

Razgovarajući za magazin, Ferguson je kao svoj najveći sportski trenutak spomenuo 1999. kada je United osvojio Ligu prvaka, prvenstvo i FA kup. Trener sa 22-godišnjim stažem na klupi mančesterskoga kluba kao najveću pogrešku istaknuo je prodaju Jaapa Stama, dok najviše žali što nije doveo Paula Gascoignea na Old Trafford.

'Paul je bio briljantan nogometaš i ovdje bi bio nevjerojatan', tvrdi sir Alex koji smatra da još nije vrijeme da ode u penziju.

'Imam 67 godina, no moje je zdravlje jako dobro. Još uvijek imam želje za dokazivanjem. Ovdje sam više od 22 godine, no i dalje me uhvati uzbuđenje kada dolazim na trening. Još me prođu trnci kada dolazim na neki veliki meč', završio je legendarni trener.