NAJPOZVANIJI STAV

Otto Barić jasan o Dinamovim izgledima u Beču

22.08.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Prva utakmica između Dinama i Austrije i trijumf Bečana iznenadili su mnoge, ali ne i najpozvanijeg trenera za analizu hrvatskog i austrijskog nogometa

Legendarni Otto Barić nezadovoljno je vrtio glavom. Iako je 'pola života' proveo u Austriji gospodin Barić je ipak Dinamovo dijete i kada u analizi ovog dvoboja kaže 'mi', misli na zagrebačku momčad.

'Jeste pratili moje izjave u posljednjih deset dana. Pa ja ne znam otkuda bilo kakve pomisli o podcjenjivanju Austrije. Pa nije Austria Sheriff. kakvih 65 - 35 za Dinamo? Pa to su bedastoće koje su nam se sada odbile o glavu,' s ljutitim tonom je govorio popularni trener koji je uvijek spreman za analizu dvoboja.

'Jeste vidjeli Dinamovih zadnjih pet minuta u prvom poluvremenu? To je jedino razdoblje kada su izgledali kao domaćin, kao momčad koja zna što želi. Dinamo je morao stisnuti protivnika na početku, otvoriti presingom i nametnuti se kao gazda. U nastavku je Austria pokazala koliko je dobra i uzela ponuđeno. Ništa čudno, tko god ih je barem malo pratio mogao je pretpostaviti da je Bjeličina momčad u stanju napraviti veliku štetu.'

0:2 je velik hendikep, ali ostaje još 90 minuta 'na lijepom plavom Dunavu'. Sammir će akumulirati još malo snage, podcjenjivanja sigurno više neće biti, postoji i veliki prostor za taktičke manevre... Može li Dinamo trijumfirati u Beču?

'Ma ne mre,' ispalio je iz prve trener i obrazložio. 'Vi kao da stalno zaboravljate da je Austria odlična momčad i da na svom stadionu neće dozvoliti da ih se stisne u mišju rupu. Atmosfera će biti vruća, igrači su jako samopouzadni, ali i nogometno iznimno inteligentni i prilagodljivi. Dinamo može biti bolji, možda i Sammir bude nekakav adut, ali i Austriji su sinoć nedostajala dvojica ponajboljih igrača zbog kartona. I oni će biti bolji nego u Zagrebu i Dinamovi izgledi su minimalni,' još je jednom nezadovoljno zavrtio glavom jedan od najuspješnijih trenera u povijesti austrijskog nogometa.