Dinamo bez trenera

Otkriveno koliko je milijuna Nenad Bjelica dobio za odlazak iz Maksimira: 'Sve smo se brzo dogovorili na obostrano zadovoljstvo'

17.04.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Nenad Bjelica je za otpremninu dobio oko 1.1 milijun eura odnosno preko osam milijuna kuna, što znači da je klubu oprostio 1.4 milijuna eura

Nenad Bjelica i službeno više nije trener Dinama. Iako je jedan od najboljih trenera u povijesti maksimirskog sastava i bez obzira na to što je 'modre' odveo do proljeća u Europi nakon 50 godina čekanja, naoko idilična veza je pukla na financijama i nedostatku komunikacije.

Dinamo je odlučio svima zaposlenima smanjiti plaće zbog krize uzrokovane koronavirusom, a tome su se usprotivili Nenad Bjelica, njegov stožer i igrači prve momčadi koji tvrde kako ih je zasmetao nedostatak komunikacije oko ovog važnog pitanja. Dinamo je najprije potjerao Bjeličin stručni stožer što je prisililo i samog trenera da ode.

'Nisam više trener Dinama. Ugovor je raskinut sporazumno na obostrano zadovoljstvo. Dinamo ide svojim putem, ja svojim. Raskid je bio vrlo korektan i sve smo brzo dogovorili, ali birokratski dio se otegnuo', rekao je Bjelica pa zahvalio svima u klubu i medijima pa dodao:

'Odlazim iz kluba, a nismo se posvađali. Branio sam svoju odluku, a Dinamo je branio sebe. Svatko je radio legalno. Normalno da mi je teško. Bio sam ovdje dvije godine i ostvario vrhunske rezultate. Atmosfera je bila sjajna i jasno da mi je teško. No, to je život', rekao je na rastanku Bjelica.

Već smo prije nekoliko dana pisali o financijskom dijelu sporazumnog raskida ugovora. Tada je bilo govora kako će Bjelica dobiti otpremninu od 'okruglo' milijun eura, a na kraju je uspio dobiti i nešto više. Iako službenih informacija još uvijek nema, a vjerojatno niti neće doći u javnost, Bjelica je, doznajemo, Dinamo napustio bogatiji za 1.1 milijun eura, odnosno preko osam milijuna kuna. S druge strane, Dinamu je donedavni trener oprostio 1.4 milijuna eura jer bi, da je ugovor odradio do kraja, zaradio ukupno 2.5 milijuna eura.

Bjelica će dio svojeg honorara podijeliti i sa svojim stručnim stožerom jer je privatno imao dogovor s nekim od svojih suradnika da im isplaćuje dio iznosa koji njemu sjeda na račun. Čak i na rastanku je Bjelica ispao gospodin i što se tiče financija i što se tiče završnih riječi. Dinamo sada ima težak zadatak pronalaska zamjene za jednog od najvećih maksimirskih trenera.