najskuplji u povijesti

Otkriveni detalji Neymarova ugovora; nevjerojatno je što će mu sve PSG dati

04.08.2017 u 11:27

Bionic
Reading

Parižani su Barceloni isplatili 222 milijuna eura kao odštetu za Neymara, a on će u sljedećih pet sezona zarađivati 45 milijuna eura na godinu. Tako je na kraju cijeli transfer - uz razne dodatke i bonuse - koštao nevjerojatnih 450 milijuna eura!

Danas u 12.30 sati PSG će i službeno predstaviti Neymara (25) kao svoje najveće pojačanje i najskuplji transfer u povijesti nogometa. Brazilac je nakon dugog natezanja ipak potpisao petogodišnji ugovor i tako srušio rekord Paula Pogbe kojeg je Manchester United prošlog ljeta Juventusu platio 105 milijuna eura.

Barcelona je tako sada bogatija za 222 milijuna eura, a Neymar će na godinu zarađivati 45 milijuna eura. Za one koji vole detalje - Brazilac će svakog mjeseca biti bogatiji za 3.75 milijuna eura, to je 123.626 eura dnevno, 5151 eura na sat ili 85 eura NA MINUTU!

Od svih se tih cifri običnom čovjeku zavrti u glavi, no nije Neymar svoj dolazak na Park prinčeva uvjetovao samo novcem. Bilo je tu još nekih zahtjeva koje su katarski šeici spremno prihvatili i ispunili. Navodno je tražio da mu klub (tj. katarski vlasnici) plate najveći dio ili čak sva potraživanja koja prema njemu ima španjolska Porezna uprava. A njegov je porezni dug u jednom trenutku bio veći od 40 milijuna eura!

  • +6
Neymar Izvor: Reuters / Autor: Sergio Perez

Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi u jednom je trenutku bio spreman jamčiti Neymaru i njegovoj obitelji kako u Francuskoj neće imati nikakvih problema s poreznim vlastima koje ga u Španjolskoj i Brazilu sumnjiče za utaju poreza...

PSG mu je ponudio i privatni avion na korištenje kako bi s vremena na vrijeme mogao 'skočiti' do Brazila vidjeti prijatelje te kako bi se što prije vratio s reprezentativnih akcija. Uz to su mu ponudili i udio u vlasništvu lanca hotela i odmarališta koji bi nosili njegovo ime, kao i milijunske bonuse vezane uz sve marketinške akcije u kojima bi Neymar sudjelovao (navodno tri puta veće nego što je imao u Barceloni!).

Neymar je svoj dolazak uvjetovao i brojem kojeg će nositi na dresu. Njegova je '10' u Barceloni bila rezervirana za Lea Messija, pa je nosio 11, ali u brazilskoj reprezentaciji je ostao vjeran 'desetki'. Zato se u PSG-u tog broja morao odreći Argentinac Javier Pastore...

'Želim dati moj broj Neymaru kao čin dobrodošlice. Želim da se on osjeća dobrodošao i sretno od prvog dana. Ja sam došao prije njega i želim mu dati podršku kako bi osvojili Ligu prvaka', rekao je Pastore te dodao:

'Ovo je mali detalj, ali za mene je to jako važno. Želim ga dočekati s tim malim simbolom.'

Sami procijenite koliko je taj čin bio dobrovoljan...